Коли краще пити кефір: вранці чи ввечері?

384 0

Ми у соцмережах:

Коли краще пити кефір: вранці чи ввечері?

Кефір допомагає вирішити багато проблем з організмом, зокрема, нормалізувати роботу кишечнику. Однак для різних людей, залежно від їхніх потреб, цей напій варто вживати в різний час доби.

Багато хто віддає перевагу вживанню кефіру саме на ніч. З одного боку, це правильно, але не завжди можна отримати корисний ефект. Що буде, якщо пити кефір на ніч: відновиться мікрофлора кишечнику; після кефіру нічний відпочинок буде спокійнішим (він містить триптофан, який діє як заспокійливе); якщо ви щільно повечеряли, склянка кефіру перед сном допоможе жиру не відкластися в організмі; кальцій засвоюється набагато краще, якщо пити напій на ніч; до ранку кефір повністю перетравиться і краще засвоїться. Тобто якщо у вас немає протипоказань, можете спокійно вживати кефір за годину до сну.

Однак якщо вас часто мучить печія, від кисломолочного продукту краще взагалі відмовитися. Це ж стосується і тих людей, які страждають на мігрені. Кефір може спровокувати напад.

Якщо протягом дня у вас були надмірні фізичні навантаження, краще також не пити кефір на ніч. Вранці ви відчуєте сильну ломоту в тілі, адже в напої багато білка.

Звичка пити кефір вранці також корисна. Краще навіть замінити склянкою цього кисломолочного продукту чай або каву, адже він: приведе організм у тонус; усуне неприємний запах у ротовій порожнині після сну; пробудить апетит; прискорить роботу шлунково-кишкового тракту.

Кожна людина повинна сама вирішувати, коли їй краще пити кефір. Цей напій приносить користь як вранці, так і ввечері. Однак важливо звернути увагу на те, на який саме ефект від кисломолочного продукту ви чекаєте.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також