Коли ви міняли губку для миття посуду? Насправді це потрібно робити щотижня

203 0

Ми у соцмережах:

Фото Depositphotos

Через постійний контакт з брудними поверхнями та водою, губки стають розсадниками мікробів. Але більшість людей змінюють її, коли вона зовсім забрудниться. Насправді губку потрібно міняти раз на тиждень. Може здатися, що це — надто часто. Але безпека і чистота на кухні — важливі.

Губки для посуду — ідеальне середовище для розмноження бактерій. Їхня пориста структура і наявність залишків їжі створюють поверхню, що сприяє росту бактерій. Дослідження виявило наявність у кухонних губках до 362 різних типів бактерій. Близько 50 відсотків видів бактерій, виявлених у губках, належать до другої групи ризику, тобто є потенційно патогенними.

Особливо вразливі люди з ослабленою імунною системою, такі як маленькі діти, люди похилого віку і люди з хронічними захворюваннями.

Бажання почистити губки для миття посуду — неефективне рішення. Ні в мікрохвильовій печі, ні в пральній машині не рекомендується очищати губки, тому що їхня структура не є термостійкою.

Крім того, навіть якщо кількість бактерій тимчасово знижується після очищення, хвороботворні мікроорганізми можуть швидко розмножуватися знову, оскільки вони набувають більшої стійкості до стресу.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також