Колючий лікар

1228 0

Ми у соцмережах:

Колючий лікар

Плоди цієї рослини здавна славляться своїми цілющими властивостями. Вони містять безліч вітамінів і мікроелементів, особливо багаті ягоди шипшини вітаміном С. Тому відвар ягід шипшини вважають помічним засобом для підтримання імунітету.

Використовують шипшину і як протизапальний, ранозагоювальний, тонізуючий засіб. А недавні дослідження американських учених виявили ще одну корисну властивість екстракту плодів шипшини: він здатний пригнічувати ріст злоякісних клітин в організмі при раку молочної залози.

Однак шипшина має низку протипоказань і небезпечних для здоров'я властивостей. При схильності до утворення тромбів, венозних застоях препарати на основі шипшини протипоказані. Також без консультації з лікарем не варто вживати їх при гіпотонії, гіпертонії й людям з деякими серцевими захворюваннями. Спиртові настоянки шипшини підвищують кров'яний тиск, а водні настої, навпаки, — знижують. Корінь шипшини і препарати на його основі провокують уповільнення виділення жовчі. А тривалий і безконтрольний прийом настоїв чи відварів шипшини може негативним чином позначитися на роботі печінки. При деяких шкірних хворобах шипшина також протипоказана, тому перш ніж приймати настої й відвари з плодів, аптечні препарати з шипшини, варто проконсультуватися з лікарем.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також