Командувач Попко результатом навчань задоволений

1280 0

Ми у соцмережах:

Командувач Попко результатом навчань задоволений

На переконання командувача Сухопутних військ генерал-полковник Сергія Попка, військовики навчились лінійній тактиці і тактиці знищення противника, відпрацювали прийняття нестандартних рішень, здійснення глибоких маневрів та зміну бойових порядків.

Упродовж трьох діб бійці 14 окремої механізованої бригади відпрацьовували ведення різних видів бою. Навчання відбувались на Рівненському полігоні під керівництвом тимчасово виконуючого обов’язки командувача військ ОК «Захід» полковника Володимира Миронюка та командира 14 окремої механізованої бригади. \

Вперше, за всі роки незалежності України тут форсували річку Горинь та знищували ворога з землі, повітря та води. Театр воєнних дій займав десятки гектар уздовж всієї території навчального об’єкту.

Під час маршу батальйон отримав завдання розгорнутися на визначеному рубежі та атакою сходу знищити противника. Замість озера, яке вже не раз форсували військовослужбовці, їм довелося долати річку Горинь, в якої круті береги та підступне дно. Розвідники тримали сектори ймовірного ведення вогню противником, а військові інженери наводили понтонну переправу.Танки прикривали підрозділи піхоти.

З повітря дії сухопутної компоненти прикривали екіпажі вертольотів армійської авіації. Загальновійськові командири довели, що вміють працювати з передовими авіанавідниками та начальниками групи бойового управління із забезпечення дій армійської авіації в своїх інтересах.

- Сьогодні ми вчимо командирів приймати самостійні рішення на кожному рівні: командир бригади ставить завдання командирам батальйонів, а ті, в свою чергу, командирам рот і далі по вертикалі. Все решта — правильна оцінка обстановки, визначення свого місця у бойовому порядку і системі бою бригади, постановка завдань підпорядкованим підрозділам, — вирішуються на кожному рівні управління без втручання старшого начальника, — зазначив генерал-полковник Сергій Попко. — Саме так можливо досягти миттєвої реакції на зміни обстановки, відповідні зміни бойових порядків бригади, стати непередбачуваним і несподіваним для противника.

Читайте також  Стрілятимуть три доби


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також