Комісію, яка обиратиме головних лікарів, очолюватиме БППівець Редько

2683 0

Ми у соцмережах:

Депутати від БПП Віталій Чугунніков, Олександр Корнійчук та Валерій Редько

Рівненська обласна рада обрала шістьох членів комісії, яка увесь наступний рік обиратиме головних лікарів обласних комунальних закладів, де закінчуватися контракти з попередніми керівниками.

Як ми уже писали, членів комісії "розділили" між собою фракції, які формують нині більшість в облраді. Причому йдеться не тільки про депутатів-членів комісії, а й про представників громадських організацій.

Від депутатів до комісії увійшли Валерій Редько (БПП), Оксана Лозова (Радикальна партія) та Ярослав Романюк (фракція "Конкретних справ").

Оксана Лозова

Від громадськості - працівник апарату обласної ради Євген Іванішин (квота "Свободи"), заступник головного лікаря Рівненської  ЦМЛ Ігор Дундюк та юристка діагностичного центру Ольга Романчук. Дві останні кандидатури - квота БПП.

Представники громадських організацій обурилися, що депутат обирали членів комісії за партійною квотою, а не за особистими якостями кандидатів.

Євген Іванішин - зліва

Микола Кучерук, голова нині опозиційної фракції "Батьківщина", попросив проголосувати за поправку до рішення про комісію, яка б дозволяла обирати ще трьох членів комісії ( представників кожного закладу, де обиратимуть головного лікаря) таємним голосуванням у колективі. Його пропозицію не підтримали.

Як і проханння іншого батьківщинівця, Михайла Вервеги, який очолює медичну комісію облради і просив включити до комісії, що обиратиме головних лікарів, представника його комісії.

Очолив утворену комісію, за рішенням депутів, Валерій Редько, який є лікарем у Рокитнівському районі та на виборах у 2015 році набрав найвищий відсоток голосів виборців серед нинішніх депутів облради.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також