Конфлікт за спадок у Дубні: кому підігрує міліція?

2997 0

Ми у соцмережах:

Конфлікт за спадок у Дубні: кому підігрує міліція?

Скандал навколо розподілу майна підприємця набирає обертів у Дубні. У лютому цього року Олександр Момотюк несподівано помер. Чоловік володів двома кафе, мав земельні ділянки та приватний будинок. За це майно й розгорілася суперечка між колишньою дружиною Оксаною Момотюк і цивільною — Любов'ю Зарецькою, з якою підприємець проживав останніх 17 років. Зарецька звернулася до редакції "Рівне Вечірнє" та поскаржилася на упередженість правоохоронців. Адже дубенська міліція, за словами жінки, не реагує на її скарги про захоплення спірного майна колишньою дружиною підприємця.

 — Які у вас підстави так вважати? — Перша дружина Оксана Момотюк прагне привласнити майно, яке залишилося після смерті Олександра. Зокрема, вона фактично захопила два кафе — "Гостинний двір" у с. Привільне та "Княжий" у м. Дубно. У "Гостинний двір" вона навідалася 12 березня в супроводі групи чоловіків. Я викликала міліцію. Ми з донькою чекали аж три години, а коли правоохоронці нарешті з'явилися, то нічим не зарадили. Сказали, щоб у конфлікті розбиралися самі. Не з'ясували, що ця жінка робить на території закладу, чому вдерлася туди в супроводі сторонніх осіб. У такий спосіб відібрано й кафе "Княжий". Водночас у Привільному з гаража викрадено автомобіль Mercedes-Benz Vito. Про це я заявила в Дубенський міськвідділ міліції. Мою заяву спочатку відмовлялися реєструвати. Однак після двох місяців у цій справі нічого не зроблено. Як виявилося, викрадений автомобіль ніхто навіть не оголосив у розшук. — Чи скаржилися на бездіяльність правоохоронців? — Так, у Дубенську прокуратуру, обласну та навіть Генпрокуратуру. На жаль, і це виявилося безрезультатним. Мене взагалі дивує ставлення до мене, як потерпілої сторони, слідчого В. Ярого. У нього хотіла поцікавитися, як розслідується конфлікт із захопленням майна. Він у грубій формі відповів: "Це не мої проблеми, якщо ви щось хочете — звертайтеся письмово, захочу, відповім у триденний термін, а захочу — ні!". Жодних пояснень у мене не брав. Після цього складається враження, що слідчий не хоче об'єктивно проводити розслідування. Вочевидь, опонентка "постаралася". — Ви підозрюєте іншу сторону конфлікту в тому, що впливає на слідство? — У мене з цього приводу жодних сумнівів немає. Адже Оксана Момотюк під час захоплення розважальних закладів мені в очі заявила: "Я все заберу, ти ніхто!". Хоча вона не має жодних прав на майно покійного чоловіка. Оскільки торік в судовому порядку з нею був розірваний шлюб Олександра. Ми з ним прожили останні 17 років, Дубенський райсуд підтвердив спільне з ним проживання. Тому маю всі документи про право власності на майно. Оксана Момотюк подала апеляцію на рішення, щоб позбавити мене та 15-річну спільну з Олександром доньку права на його частку. Адже чоловік не залишав заповіту, бо раптово помер. Ще за його життя колишня дружина програла всі суди за майно, тому й не може на нього претендувати. Я ж прагну справедливого розподілу. Намагалася з нею та її донькою домовитися, але безрезультатно. Тому вона діє незаконними методами, бо розуміє, що при розподілі майна в судовому порядку нічого не отримає. Вочевидь, і певним чином схилила на свій бік правоохоронців.

Коментарі

Василь Воронко, начальник кримінальної міліції Дубенського міськвідділу міліції: — Ми відкрили кримінальне провадження за фактом викрадення авто з гаража у Привільному, проводимо слідчі дії, при цьому жінки звинувачують одна одну у крадіжці. Авто ж, як і кафе у Привільному, належить фермерському господарству, засновником якого був покійний. Щодо приміщень кафе, то суд має вирішити, кому вони повинні належати. Жодна із жінок не є власницею. У нотаріуса відкрита спадкова справа. До слова, слідчий не грубіянив. Він лише зазначив, що зможе надати матеріали справи за три дні, коли їх підготує. Людмила Суржук, прес-секретар прокуратури області: — Прокуратура надіслала Любові Зарецькій відповідь про те, що міліція порушила кримінальну справу. До слова, спершу міліція відкрила кримінальне провадження щодо викрадення авто за статтею, що передбачає самоуправство. Втім, прокурор перекваліфікував це за статтею, яка передбачає саме викрадення. Оксана Момотюк, колишня дружина Олександра Момотюка: — Дубно — невелике містечко, всі добре знають, хто чию сім'ю розбив. У 2014 році я розлучилася із чоловіком, тож на його майно претендує моя донька як спадкоємиця. Не заперечую, що дочка Зарецької також має право на спадок, бо чоловік визнав її своєю дитиною. Проте який стосунок до спадку має сама Зарецька? Люди мені розповіли, що вона почала вивозити речі із кафе у Привільному, бо ж усі ключі залишилися у будинку, в якому вона жила з Олександром. Це кафе ще я починала будувати, коли була приватним підприємцем. І сама ж Зарецьку на роботу офіціанткою брала. Так вона і познайомилася з моїм чоловіком… Я виступала від імені своєї доньки і поставила біля кафе охорону, щоб поки не розподілили спадщину — а за українським законодавством має пройти півроку — звідти нічого не зникло. Я й Зарецькій казала, що вона може свою охорону поставити. Щодо бару у Дубні, то у мене доступу до нього немає. Не знаю, для чого Зарецька це все наговорює. Обдурює вона також щодо автомобіля "Мерседес". У неї були від нього ключі і документи. До речі, в Олександра було кілька авто. Джип "Ніссан" вона переоформила на матір, бо мала доручення на нього; де інші авто — я навіть не знаю.

Записала Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також