Кордон Рівненщини з Білоруссю посилено охороняють, працюють квадрокоптери

2604 0

Ми у соцмережах:

 Кордон Рівненщини з Білоруссю посилено охороняють, працюють квадрокоптери

Рівненщина має 218 кілометрів спільного кордону з Білоруссю.

 Як розповів начальник прес-служби 9 прикордонного загону імені Січових Стрільців Юрій Шахрайчук, наразі кордон посилено охороняють, для моніторингу лінії державного кордону використовують пілотовану та безпілотну авіацію (дрони):
 

- Загалом все спокійно. Ніяких ворожих військ та скупчень військової техніки не спостерігається. Білоруські прикордонники виконують свої завдання так само, як і виконували раніше. Звісно, що прикордонники враховують всю наявну інформацію та ті військові навчання, які Білорусь почала спільно з Росією 10 лютого.

Якщо буде якась загроза зі сторони Білорусі, то прикордонники з цим першими стикнуться. У нас є спеціально натреновані бойові підрозділи. Їх завдання – це стримування ворога на державному кордоні до підходу основних сил армії.

Цікаво, що українці спільно з білорусами займаються демаркацією кордону. Тобто визначають, де проходить лінія кордону на місцевості. До цього процесу з української сторони залучені працівники держгеокадастру. Демаркація кордону має завершитися до 2024 року.

На Рівненщині закриті усі пункти пропуску з Білоруссю через ситуацію з коронавірусом.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також