Корисне дозвілля взимку: вирощуємо на підвіконні базилік

304 0

Ми у соцмережах:

Photo by Monika Grabkowska on Unsplash

Вирощувати базилік можна цілий рік. Якщо хочете мати на підвіконні свіжу зелень, то потрібно здійснити кілька простих кроків.

Спочатку оберіть насіння — видів є дуже багато: дженовезький, солодкий, тайський чи лимонний базилік... Всі вони чудово ростуть і в землі, і в контейнерах.

Підготуйте вологий свіжий ґрунт у горщиках та засипте кілька насінин базиліка. Тоді накрийте шаром ґрунту та щільно притисніть. Після цього трішки підлийте та накрийте плівкою, щоб утримати вологу. Поставте горщики у тепле місце, найкраще біля вікна і обприскуйте верхній шар ґрунту допоки не побачите перші листочки.

Базилік не потребує особливого догляду — але любить сонячне світло, тому поставте горщик з пророслою рослиною на підвіконні, щоб нічого не загороджувало вікна. А ще — любить вологу, тому поливайте ґрунт невеликою кількістю води приблизно раз на тиждень. Робіть це вранці, оскільки коріння базиліка погано почувається, якщо воно вологе на ніч.

Регулярно обрізайте листочки базиліка, коли вони виростуть. Це збільшить їхній подальший ріст. Завжди обрізайте листочки зверху донизу.

Базилік росте дуже швидко: через 10 днів проростає, а врожай можете чекати вже за місяць. Базилік — однорічна рослина, і її необхідно пересаджувати.

Photo by Monika Grabkowska on Unsplash


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також