Костопільчанин довів у судах, що конопель не вирощував і отримає величезну компенсацію за перебування під слідством

1688 0

Ми у соцмережах:

Костопільчанин довів у судах, що конопель не вирощував і отримає величезну компенсацію за перебування під слідством

Суд зобов'язав державу виплатити 190 тис. грн компенсації мешканцю міста Костопіль, якого підозрювали у вирощуванні конопель. У суді чоловік довів, що звинувачення були безпідставними. Після того, як Верховний Суд остаточно визнав його невинуватим, чоловік подав позов з вимогою заплатити йому моральну компенсацію за понад два роки перебування під слідством.

Кримінальне провадження щодо мешканця Костополя поліція відкрила у липні 2017 року. Тоді під час обшуку вдома у підозрюваного знайшли 17 саджанців конопель та пристрій для вживання наркотиків, на якому виявили нашарування екстракту канабісу. Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом зберігання наркотиків без мети збуту та за посів конолеь.

Zaxid.net повідомляє, що справу розглядали у серпні 2019 року. Суду забракло доказів винуватості чоловіка. До матеріалів справи не долучили доказ, що власником літньої кухні, в якій знайшли марихуану, був саме підозрюваний. Що ж до пристрою для куріння, то чоловік заявив, що знайшов його декілька днів тому, приніс додому і не використовував, а слідство заперечити цю версію не змогло. Тож чоловіка визнали невинуватим.

Цей вирок підтвердив Рівненський апеляційний суд, а тоді і Верховний Суд. Згодом чоловік подав позов до держави з вимогою відшкодувати йому 300 тисяч гривень моральної компенсації за понад два роки, проведені під слідством.

Суддя Петро Олійник позов частково задовольнив, щоправда, зменшивши суму компенсації: 

- Суд дійшов висновку про те, що відшкодування моральної шкоди слід встановити в розмірі 190 тис. грн, виходячи з розрахунку: 6700 грн [мінімальна зарплата] х 28 повних місяці та чотири дні перебування під слідством і судом, – йдеться у рішенні. Гроші повинні стягнути з державного бюджету.

Рішення поки не набрало законної сили, сторони можуть подати апеляцію.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також