Краєзнавчий музей отримає грант на півмільйона гривень

1173 0

Ми у соцмережах:

Краєзнавчий музей отримає грант на півмільйона гривень

У Рівненському обласному краєзнавчому музеї запровадять електронний облік музейних предметів

На цей проект заклад виграв грант у розмірі 436 тисяч гривень від Українського культурного фонду. За державні кошти в музеї створять апаратно-програмний комплекс для обліку музейних предметів в електронній формі.

За словами директора музею Олександра Булиги, керівника даного проекту, це новітній комплекс, який впроваджується в Україні.

-  На сьогодні робоча група музею провела переговори з тендерним комітетом Українського культурного фонду щодо фінансування грантової програми. На першому етапі здійснюватимемо електронний облік музейних предметів нашої колекції. А в подальшому плануємо обліковувати предмети інших музейних закладів Рівненщини, а далі аналогічний проект реалізовуватимуть на Волині, - зазначив Олександр Булига.

Облікова підсистема передбачатиме зручний інтерфейс, ведення бази даних музейних предметів з фіксацією їх стану на всіх життєвих циклах, презентацію музейних предметів, реєстрацію поточних змін, періодичне резервне копіювання та розширене адміністрування роботи користувачів. Апаратно-програмний комплекс планують впровадити до кінця року. Окрім працівників музею до його виконання залучатимуть програмістів на договірній основі.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також