Заступник голови ОДА допомагав кумі з острозьким туалетом?

3325 2

Ми у соцмережах:

Віталій Ундір

У центрі Острога з кінця 2016 року будують триповерховий торгово-офісний центр. Зводять будівлю на місці, де колись була занедбана громадська вбиральня. Минулого тижня інформація про будівництво докотилася до Рівного. Обласний депутат Микола Кучерук звинуватив забудовницю, викладачку Острозької академії, у тому, що вона будує «п’ятизірковий туалет», бо є кумою заступника голови ОДА Віталія Ундіра.

У 2013 році Острозька міська рада ухвалила рішення продати туалет, виставивши його на аукціон за 28,2 тис. грн. Викупила приміщення Наталія Мамонтова, завідувачка кафедри фінансів, обліку та аудиту Острозької академії, а заодно кума Віталія Ундіра, тоді заступника міського голови Острога. У пані Мамонтової було першочергове право викупу — ще за кілька років до купівлі вона стала власницею земельної ділянки, до якої прилягала вбиральня.

Наталія Мамонтова

У проекті рішення про продаж туалету було прописано, що покупець зобов’язаний «використовувати міський туалет зі збереженням його функціонального призначення».

Влітку 2016 року виконавчий комітет Острозької міської ради ухвалив рішення надати містобудівні умови і обмеження Наталії Мамонтовій — на реконструкцію громадського туалету під торгово-офісний будинок з облаштуванням громадського туалету. Забудовниця зобов’язувалася у своєму торгово-офісному центрі облаштувати вбиральню, а заодно провести благоустрій навколишньої території, зокрема, викласти бруківку на тротуарі. Того ж року п.Мамонтова додатково отримала від міської ради дозвіл оформити власність на три сотки, на яких був розміщений старий туалет. Як зазначено у будівельному паспорті, добудувати торгово-офісний центр мають до кінця 2018-го.

Міський голова Острога Олександр Шикер зазначає, що продати занедбану вбиральню було найоптимальнішим варіантом. Будівництво туалету за кошти міста було б дорогим та затяжним проектом. За словами п.Шикера, фактично місту довелося б отримувати дозвіл від власників суміжної ділянки на проведення робіт, зокрема, прокладення комунікацій на частині їхньої території.

Нині, зазначають у міській владі, у центрі Острога є дві громадські вбиральні: одна — на ринку, інша — біля пожежної частини.

Микола Кучерук, депутат Рівненської облради:

— В Острозі будують п’яти­зірковий туалет? Жителі Острога дивуються, як ця ділянка перейшла в приватні руки. Може, хтось пояснить, чому люди Олексія Муляренка незаконно все підгрібають під себе. Ні? 
У 2013 році туалет продавали з умовою, що цільового призначення не буде змінено. А потім сказали, що утримувати тільки туалет невигідно — і дали дозвіл на побудову торгово-офісного центру. Як на мене, кумівсто і корупція. І вже п’ятий рік у центрі Острога фактично немає нормального громадського туалету. Звертатимуся у прокуратуру, щоб процес передачі землі та продажу туалету перевірили. Вкажу і осіб, які, на мою думку, можуть бути причетні до схеми.
Віталій Ундір, заступник голови Рівненської ОДА:
— Власниця будівництва — справді кума моєї дружини. Але я — корінний острожанин, і на пальцях рук не перерахувати, скільки у мене кумів. Заява Миколи Кучерука, як на мене, — його спроба помститися за мою політичну діяльність. 
А щодо вбиральні, то біля місця, де триває будівництво, житловий будинок Наталії Мамонтової. Земельну ділянку, де будує, вона з 2004 року вже орендувала. Туалет продавали з умовою, що має бути збережена громадська вбиральня, але одразу йшлося, що вона буде у приміщенні торгово-офісного центру. На той час старий туалет уже давно не функціонував, і міська влада розуміла, що будівництво нового обійдеться у сотні тисяч гривень для міського бюджету. А п.Мамонтова навіть запроектувала вбиральню більшу, аніж та, що була. А над туалетом будуть комерційні приміщення. Людина, вклавши кошти у будівництво, має на чомусь заробляти.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також