Лідери сільських громад Рівненщини їздили за досвідом на Волинь

1575 0

Ми у соцмережах:

Лідери сільських громад Рівненщини їздили за досвідом на Волинь

Представники сільських громад Рівненського, Здолбунівського, Дубенського та Костопільського районів взяли участь в ознайомчій поїздці в об’єднанні територіальні громади сусідньої Волинської області. Вони зустрілися з головами та жителями Боратинської та Смолигівської ОТГ Луцького району, відвідали Центр підтримки місцевого самоврядування Волині.

До Боратинської об’єднаної територіальної громади відносять 12 населених пунктів – Боратин, Голишів, Новостав, Рованці, Баїв, Городище, Цеперів, Промінь, Вербаїв, Коршовець, Лучиці та Мстишин. Вона охоплює територію 92 кв. км., де мешкає понад 7 тис. жителів. Перші вибори тут провели 29 жовтня 2017 року. На території ОТГ зареєстровані, зокрема, такі підприємства, як Кромберг енд Шуберт, Гнідавський цукровий завод, фабрика солодощів «Ласка», комбікормовий завод торгової марки «Вілія».

Гості ознайомилися з роботою місцевих амбулаторії, дитячого садочка, спортивного комплексу, а також поліцейської станції. З представниками сільських громад Рівненщини зустрілися голова Боратинської сільської ради Сергій Яручик, заступник начальника Луцького відділення поліції Роман Качан.
Також рівняни відвідали одну з найменш чисельних громад Волині - Смолигівську ОТГ. Вона об’єднала села Барвінок, Дубичанське, Михайлівка, Сарнівка, Смолигів та Хорохорин, де проживає менше двох тис. жителів. Перші вибори тут провели в жовтні 2015 року. Вони ознайомилися з роботою новозбудованого дитячого садочка, ходом ремонту сільського будинку культури. З гостями зустрілася голова Смолигівської сільської рада Галина Прус. Вона, зокрема, розповіла про успішні проекти реалізовані в громаді, перспективи роботи.
Лідери сільських громад Рівненщини побували також Волинському центрі розвитку місцевого самоврядування Волині. Під час дискусії з радником з питань децентралізації Оксаною Урбан, зокрема, йшлося про стан, проблем і перспективи добровільного об’єднання територіальних громад області, регламентацію та розвиток форм місцевої демократії. З делегацією також зустрівся заступник голови ради Інститут аналізу державної та регіональної політики Олег Савчук.

У поїздці, зокрема, взяли голова Урвенської сільської ради Лідія Балабат і голова Здовбицької сільської ради Світлана Година Здолбунівського району, голова Дядьковицької сільради Сергій Пророк, Малошпаківської сільської ради Михайло Войтович, а також секретар Білокриницької сільради Олена Казмірук Рівненського району, заступник голови Привільненської ОТГ Петро Дуцький Дубенського району.

Ознайомчу поїздку представників органів місцевого самоврядування Рівненщини організував Інститут аналізу державної та регіональної політики в рамках втілення проекту «Місток між владою та громадою» за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження», повідомляє Рівненський песурсний центр розвитку місцевої демократії


 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також