Лікарі колишньої поліклініки на Ювілейному отримують по 17 тисяч за місяць

4074 0

Ми у соцмережах:

Лікарі колишньої поліклініки на Ювілейному отримують по 17 тисяч за місяць

Вчора у Центрі первинної медико-санітарної допомоги «Ювілейний» медики та представники місцевої влади розповіли про те, як впровадження медичної реформи вплинуло на медичні заклади Рівного.

Так, завдяки тому, що медичні заклади фінансуються Національною службою здоров’я України, то поступово вони стають незалежними від міського бюджету.

Головна лікарка ПСМД «Ювілейний» Вікторія Покоєвчук розповідає, що Національною службою здоров’я України медзаклад фінансується з жовтня. Перше фінансування, яке вони отримали, було в 1,5 раза більше від тієї суми, яку отримували у вигляді субвенцій. Відтак, зросла зарплата лікарів, зараз вона становить близько 17 тисяч гривень. Разом з тим збільшився й оклад медсестр, оскільки вони отримують 50% від зарплати лікаря.

Зараз медичні заклади мають можливість закупити все необхідне обладнання. Так, за кошти від Національної служби охорони здоров’я України, амбулаторії ЦПМСД «Ювілейний» отримали додаткове обладнання та лікарські засоби. До прикладу, тести на вагітність, тести на наявність гепатиту В, термометри, принтери та обладнання для перевірки зору.

За словами Вікторії Покоєвчук, треба ще комп’ютерна техніка, бо не вистачає 20 комп’ютерів та 16 принтерів для того, щоб кожний кабінет був оснащений необхідним обладнанням.

Начальник міського управління охорони здоров’я Віктор Іськів зазначив, що для тих лікарень, з якими уклали угоди, це плюс, оскільки за кожного пацієнта медзаклад отримує додаткове фінансування. Він наголошує, що варто підписати декларації тим, хто ще цього не зробив. Бо з літа наступного року на тих людей, які не підписали декларації, фінансування не буде надходити і медзаклади втрачатимуть на цьому.

Нині лікарі Центру первинної медико-санітарної допомоги «Ювілейний» уклали 52,5 тис декларацій, а це 65% від кількості людей, яких обслуговує центр.

Також начальник міського управління охорони здоров’я Віктор Іськів анонсував, що з першого січня наступного року в медичних закладах замість головних лікарів будуть генеральні директори лікарень, замість заступника з медицини – медичний директор.

Відповідно до нововведень, претендент на посаду генерального директора повинен, крім медичної освіти, мати економічну або юридичну. А після 2022 року медична освіта на таку посаду не буде головною. Так, кожен економіст чи юрист зможе стати очільником медичного закладу. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також