Лікарі підуть в народ — по контракти

1666 0

Ми у соцмережах:

Лікарі підуть в народ — по контракти

Ще у квітні міський голова Рівного Володимир Хомко обрав собі лікаря і підписав з ним контракт. Однак більшість рівнян з цим не поспішають.

Лише 10% мешканців Рівного обрали собі сімейних лікарів та підписали з ними контракти.

Віктор Іськів, начальник управління охорони здоров’я міста:

— Підписано понад 25 тисяч декларацій. І це непогана динаміка. Проте цього замало. Адже з 1 липня зміниться система фінансування медичних закладів. Тому показник укладення контрактів має збільшитися вдвічі. Лише так наші центри ПМСД стануть самоокупними і їм не потрібно буде просити грошової допомоги у міста. Найкраща ситуація в «Центральному», а найгірша — в «Ювілейному». Плануємо, що невдовзі уповноважені особи будуть ходити по оселях рівнян та підписувати з ними контракти. Однак для цього їх потрібно забезпечити комп’ютерним обладнанням.

Зазначу, що городяни ще мають приблизно два тижні, щоб обрати лікарів, на яких є великий попит. Найбільше у нас один медик має на обслуговуванні всього 800 пацієнтів із 2000 можливих. Також пораджу обирати одразу сімейного лікаря, а не педіатра. Бо є дуже мало спеціалістів, які можуть піклуватися про всіх членів сім’ї. Тобто і про малюків, і старших.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також