Лісівники загортатимуть канави бурштинокопачів

1501 0

Ми у соцмережах:

Лісівники загортатимуть канави бурштинокопачів

Це робитимуть на території Володимирецького, Зарічненського, Дубровицького та Клесівського лісгоспів.

У держлісфонді Рівненської області є на обліку понад 5 тисяч гектарів пошкоджених земель під час незаконного видобутку бурштину, в тому числі на території природно-заповідного фонду площа порушених земель становить понад 500 гектарів.

Працівники лісової охорони підвідомчих підприємства Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства вживають різні заходи для недопущення в’їзду спецтехніки для незаконного видобутку бурштину на територію держлісфонд, зокрема перекривають дороги в ліс, здійснюють патрулювання тощо. Через що працівникам лісової охорони нерідко погрожують, трапляються сутички з бурштинокопачами.

Не зважаючи на протистояння та опір працівникам державної лісової охорони та поліції з боку місцевих мешканців, торік таки вдалося загорнути 860 метрів викопаних канав на території природного заповідника, які використовували незаконні старателі для забору води.

Прес-служба обласного управління лісового та мисливського господарства повідомляє, що з настанням сприятливих погодних умов спільно з правоохоронцями продовжать загортання незаконно виритих канав. Зокрема, заплановано це зробити на території Володимирецького, Зарічненського, Дубровицького та Клесівського лісгоспів.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також