Львівський стиль «Вереса»

2073 0

Ми у соцмережах:

Львівський стиль «Вереса»

«Верес» став львівським. Аргументи з цього приводу можна нині почути від рівненських вболівальників. Мовляв, грають у Львові, живуть у Львові, зареєстровані у Львові і фінансуються львівським бізнесменом. Втім, не у прописці питання. «Верес» дедалі більше стає схожим на львівські «Карпати» за фірмовим стилем роботи, з усіма їхніми вічними скандалами та постійними змінами тренерів.

Як наслідок, наприкінці минулого тижня про «Верес» говорили, можливо, навіть більше, ніж про «Шахтар», який знову став чемпіоном. «Народний» клуб, який мав у неділю грати з «Шахтарем», напередодні матчу взяв і поїхав додому у Львів. Чому так сталося, офіційного пояснення жодного, неофіційних сценаріїв кілька.

Перший. У дев’яти гравців «Вереса», які прибули до Харкова, виникли проблеми зі шлунком, лікар констатував харчове отруєння. Керівництво клубу, припустивши, що це не просто так, що, можливо, хтось таким чином страхується напередодні гри, дало вказівку команді сідати в автобус і їхати до Львова. При цьому генеральний директор Андрій Паньків написав листи до УПЛ та «Шахтаря» щодо перенесення матчу на дату після 20 травня. УПЛ оперативно відмовила. Тим часом команда о 5-й ранку приїхала до Львова. Хто кому телефонував і що казав — можна лише здогадуватися. Але під обід випливла інформація, що «Верес» летить на матч літаком. Прилетіли футболісти трішки більше ніж за годину до гри. Вийшли на поле і програли — 0:1, пропустивши гол на 5-й хвилині з пенальті.

Другий сценарій. «Верес» у розрізі боротьби з «Маріуполем» за п’яте єврокубкове місце технічна поразка 0:3 від «Шахтаря» влаштовувала. Звісно, за умов перемоги «Ворскли» над «Маріуполем». Тоді б усе вирішувалося в очному протистоянні у Львові. Як варіант, «Верес» вирішив влаштувати «отруєння». За цього сценарію ще б гравців, які «висять» на картках, вдалося б зберегти. Але хтось-таки змусив передумати. І, можливо, навіть вислав за командою літак.

Третій сценарій. Виглядає він безглуздо, як і весь наш футбол, але таку версію теж довелося почути. У неділю «Динамо» відзначало 91-шу річницю. Те, що «Шахтар» виграє і стане чемпіоном, здається, ні у кого не було сумніву. Ось ніби «Динамо» і мотивувало «Верес» здійснити такий демарш, який або дасть перенос гри, або зіпсує чемпіонство «Шахтаря» технічною перемогою.

Але матч, як вже було сказано, відбувся. «Шахтар» став чемпіоном, а «Верес» шостим, оскільки «Маріуполь» зіграв 1:1 з «Ворсклою». Заключний тур для команди Андрія Демченка вже нічого не вирішує, тому недільна гра у Львові «Верес» — «Маріуполь» матиме відтінок товариської. До речі, відбудеться вона на стадіоні «Україна», рідному для «Карпат». 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також