Люди, які голодують у Млинові, уже мають проблеми зі здоров’ям - нардеп

1866 0

Ми у соцмережах:

Люди, які голодують у Млинові, уже мають проблеми зі здоров’ям - нардеп

Більше десяти днів четверо людей голодують навпроти Млинівської сільської ради.

Протестувальники вимагають не закривати місцеву гімназію, яка має спрямування на вивчення іноземних мов. Зокрема, французької.

Нагадаємо, що місцева об’єднана громада вирішила реформувати свою освітню мережу, з’єднавши гімназію та ЗОШ №3. Завдяки створенню із двох освітніх закладів ліцею відбудеться економія коштів. Однак батьки дітей, діти яких навчаються у гімназії, не згоді з таким рішенням.

Конфлікт зайшов настільки далеко, що сторони, які ворогують, в цю суботу сім годин мирили у Рівненській ОДА.

Деталі цієї зустрічі розповів народний депутат України Олександр Дехтярчук:

- Люди голодують уже дванадцятий день і нічого не їдять, а лише п’ють воду. Через це у їх організмі можуть відбутися безповоротні зміни. Ми просили у них пройти огляд в районній лікарні. У двох із тих, що погодилися, була виявлена виразка шлунку. Оскільки немає нічого важливішого за людське життя, то усі сторони протистояння погодилися поступитися. Влада Млинівської ОТГ скасує своє попереднє рішення про реформування гімназії та напрацює нове, щоб усіх задовольнити, а усі інші їм у цьому допоможуть. Якщо треба, то будуть виділені додаткові кошти на зарплати вчителям. Із напрацюваннями ми вийдемо до людей і проситимемо, щоб вони припинили голодування.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також