«Людська кривда панам боком вилізе»

1685 0

Ми у соцмережах:

«Людська кривда панам боком вилізе»

Торік у ринку «Перелесник», що на Ювілейному, закінчився термін оренди землі, на якій він знаходиться. Але міськрада продовжила термін оренди лише до кінця 2018 року, поставивши умову: навести лад на території.

Торгівельники відремонтували накриття, замінили прилавки на кіоски і встановили нові ворота. Однак нещодавно інспектори Рівненського міського ДАБК перевірили ринок, нібито реагуючи на скаргу одного з підприємців. Перевірка закінчилась тим, що міські будівельні інспектори виписали штраф у понад півмільйона і заборонили там торгувати.  Як розгортались події далі, ми дізналися із листа, який надійшов до редакції від підприємців ринку “Перелесник”.

«Ми не можемо працювати, наш ринок безпідставно закривають!» - говорили ми, підприємці, прийшовши на початку літа на сесію міської ради. Ми представляли об`єднання громадян «Перелесник» міської громадської організації «Рівненський ювілейний ринок». На четвертому пленарному засіданні сесії міської ради нарешті заслухали питання щодо закриття ринку на Ювілейному. Але нічого конкретного ми не почули ні від депутатів, ні від міського голови.

Підприємці ринку «Перелесник» звернулись особисто до міського голови Рівного В.Хомка із проханням допомоги, адже саме з управління ДАБК, яке підконтрольне Рівненській міській раді, прийшли інспектори «як за замовленням» і написали припис про закриття ринку, причому без будь-якого обґрунтування своїх дій. Але міський голова В.Хомко, вислухавши підприємців, дав таку пораду (подається дослівно на підставі витягу з протоколу пленапрного засідання міськради): «Можете написати Мічуді... крістальной чістоти чєловєк, кстаті, поетому тут розсудить як книжка пише».

Міський голова неодноразово наголошував, що міське управління ДАБК зробило все відповідно до чинного законодавства і його дії абсолютно законні. Радив звертатись до суду, писати скаргу до прокуратури. І якщо рішення ДАБК незаконне - воно буде відмінено.

Обуренню підприємців не було меж, адже штрафні санкції накладені безпідставно, та й сума чимала - 651 тисяча 940 гривень.

Вислухавши Хомка, ми й звернулися до І.Мічуди, начальника управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Рівненський області - просили провести позапланову перевірку на дотримання вимог законодавства. Результати цієї перевірки «приголомшили»: було встановлено, що припис міського управління ДАБК Рівненської міської ради про накладення штрафу на ПОГ «Перелесник» прийнято з порушенням вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності. Тож враховуючи порушення, виявлені під час позапланової перевірки, прийнято рішення про скасування припису.

Наразі вже виграно справу в Рівненському окружному адміністративному суді - скасовано та визнано протиправною постанову про відкриття виконавчого провадження щодо примусового стягнення з ПОГ «Перелесник» 651 тисячу 940 гривень.

Ювілейний ринок буде працювати! Підприємці «Перелеснику» оголошують подяку Мічуді Ігорю Володимировичу та працівникам ДАБІ за компетентність при вирішенні питання щодо скасування незаконного припису та постанови ДАБК Рівненської міської ради. А В.Хомку дякуємо за єдину цінну пораду - звернутись до І.Мічуди.


Підприємці ПОГ “Перелесник”.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також