Максим’як знову буде керувати онкодиспансером

2997 0

Ми у соцмережах:

Максим’як знову буде керувати онкодиспансером

Принаймні про це клопотатиме нового голову обласної ради начальник обласного управління охорони здоров’я Юрій Осіпчук.

За словами п. Осіпчука уже завтра він зустрічатиметься з Олександром Данильчуком, щоб він призначив виконувачем обов’язків головного лікаря онкодиспансеру Григорія Максим’яка.

Нині керує диспансером заступник Володимир Давидюк, якого у червні 2017 року тодішній голова облради Микола Драганчук призначив в.о. головного лікаря. Нагадаємо, у той час у пана Максим’яка, який очолював заклад з 80-х, закінчився контракт.

Роботою пана Давидюка невдоволене обласне управління охорони здоров’я. За словами Юрія Осіпчука, в онкодиспансері розпочалися проблеми з кадрами. Зокрема, виїхали на роботу до Києва інженери-фізики служби радіології.

- Намагався допомогти, але він не справляється, - зазначає про нинішнього в.о. головного лікаря Юрій Осіпчук. – Рекомендуватиму голові обласної ради наразі призначити виконувачем обов’язків Григорія Максим’яка і проситиму його подати свою кандидатуру на конкурс. Онкодиспансер – надзвичайно складний заклад і, скажу відверто, він тримався на прізвищі Максим’яка.

Олександр Ткач та Григорій Максим'як

У коментарі "РВ" пан Максим'як зазначив, що наразі вивчає ситуацію у закладі і думає над пропозицією стати в.о. головного лікаря. Щодо подавання на конкурс своєї кандидатури, додає, поки не вирішив.

Нагадаємо, торік обласна рада тричі поспіль не змогла призначити головного лікаря онкодиспансеру. Окрім Григорія Максим’яка, якого підтримувало управління охорони здоров’я та фракція БПП, балотувався на посаду завідувач хірургічного відділення Олександр Ткач, якого активно лобіювала «Батьківщина» (пан Ткач є обласним депутатом від цієї політсили). Голосів депутатів для жодного з них не вистачило. Від останнього конкурсу пан Максим’як відмовився – після трагічної загибелі сина.

Цього року змінилося законодавство, тож головних лікарів вже обиратиме не обласна рада, а конкурсна комісія. 16 березня на сесії обласні депутати мають затвердити склад першої такої комісії. У неї входитимуть представники обласної ради, громадських організацій та медичних закладів, де проходитиме конкурс на посаду головного лікаря.

Окрім онкодиспансера, цього року до переліку комунальних закладів облради, де переобиратимуть головних лікарів, потрапляють діагностичний центр, обласна клінічна лікарня, перинатальний центр.

 

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також