«Маломидській» не дали землю через воду

581 0

Ми у соцмережах:

На фото: Віктор Вдовиченко виступає на сесії Костопільської міської ради

Відмовила у продовженні терміну оренди землі у Великому Мидську заводу мінеральної води «Маломидська» Костопільська міська рада через скандал за воду. Раніше місцеві мешканці мали змогу брати воду зі свердловини без обмежень, оскільки вода з криниць тут непридатна для вживання, але в останні роки власники підприємства обмежили доступ до води.

За ділянку «Маломидській» для ведення особистого селянського господарства на сесії уболівав начальник Територіального управління Державної судової адміністрації України у Рівненській області Віктор Вдовиченко

Насправді кінцевим власником заводу мінводи є його дружина Галина Вдовиченко, але перемовини з мешканцями Малого та Великого Мидська вів саме Віктор Вдовиченко, повідомляє Костопільщина 21 століття.

Представниці сіл розповідали, що глибинну свердловину, з якої раніше текла вода і її брали усі, пробурили колись волинські геологи, які проводили розвідку корисних копалин. Пізніше право на неї нібито привласнив завод і заборонив усім брати воду через порушення санітарних норм, запропонувавши селянам три варіанти водокористування. Кожен з варіантів передбачав плату за воду, яку люди вносити відмовляються, адже раніше вода була безкоштовна.

Віктор Вдовиченко з трибуни міськради запевняв, що завод має ліцензію на користування свердловиною на 20 років, однак на доказ своїх слів нікому на сесії її не показав.

Місцеві мешканці навіть до Президента зі своїми претензіями до підприємства за воду зверталися, однак це не його компетенція.

Тим часом виявилося, що завод мінводи як орендар земельної ділянки у Великому Мидську, який користувався нею 15 років, використовував її не за цільовим призначенням, не дотримувався режиму прибережних захисних смуг, збудував без дозволу тимчасові споруди та будівлі, що виявилося у березні при обстеженні ділянки і що стало приводом для відмови у оренді.

У 2020 році завод призупинив роботу та скоротив працівників, але має інші зареєстровані види діяльності. Тепер, зі слів Віктора Вдовиченка, якщо заводу відмовлять в оренді землі, інший інвестор в село не прийде.

В оренді землі «Маломидській» усе ж відмовили. Проте питання користування місцевих мешканців водою зі спірної свердловини цим не вирішено.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також