Мати рівненського добровольця запевняє, що її сина морять голодом у психлікарні Дніпра

2827 0

Ми у соцмережах:

Мати рівненського добровольця запевняє, що її сина морять голодом у психлікарні Дніпра

У Рівному продовжують судити добровольця, якого звинувачують у підриві гранати в житловому будинку. Поки триває розгляд справи, Святослав Стегней перебуває у психлікарні Дніпра. Сьогодні суд продовжив термін його утримання там ще на два місяці.

17 серпня 2017 року в одному з будинків у Рівному вибухнула граната. Один із квартирантів звинуватив у цьому бійця добровольчого батальйону Святослава Стегнея, бо, мовляв, той був в АТО, а тому в нього могли бути гранати.

Святослава арештували. Хоча свідки зазначали, що на момент вибуху він був на вулиці, а не у будинку. Попри те, що через контузію, а згодом і психічну хворобу хлопець був неосудним, його відправили у СІЗО. Згодом перевели у психіатричну лікарню Дніпра.

Мати Святослава Тамара Ахмедова каже, що його там не лікують, а просто утримують. Жінка не заперечує, що синові потрібне лікування, тому давно просить помістити його ближче до дому, щоб допомагати синові.
27 лютого мало відбутися чергове судове засідання. Але прокурор Рівненської міської прокуратури Олександр Полюхович не забезпечив явку свідків і потерпілого, без яких суддя не може розглядати справу.

Мати Святослава у відчаї:

— Органи досудового дізнання не займалися слідчими діями. Ми тут, у суді, працюємо замість слідчих. Усі ці перенесення судових засідань і продовження терміну ув’язнення сина — через те, що представник сторони обвинувачення працює не на належному рівні. Вина Святослава ще не доведена. Ви знаєте, які він листи пише? Його там голодом морять.

Судове засідання по факту не відбулося, але прокурор подав клопотання про продовження терміну утримування Святослава Стегнея у психіатричній лікарні ще на два місяці. Таке клопотання суддя задовольнив. Святослав у Дніпрі, зазначимо, уже чотири місяці.

— Суддя не проаналізував правову позицію сторони захисту і не відобразив її в тексті ухвали, натомість скопіював клопотання прокурора, — каже адвокат Ярослав Калька. — Обраний запобіжний захід у вигляді поміщення до психіатричної лікарні міг би бути менш суворим. Наприклад, передання на піклування матері з обов’язковим лікуванням. Тим більше, що провина Святослава Стегнея ще не доведена.

Зазначимо, що Святослав Стегній пішов на війну добровольцем. За плечима 31-річного воїна тяжкі бої під горою Карачун, важке взяття Слов’янська, Артемівськ, станиця Луганська, Троїцьке, Дебальцевський плацдарм, Попасна… На війні він з самого початку був на передовій. Отримавши тяжку контузію, Святослав не полишив службу, а залишився у зоні АТО, скільки ще дозволяло йому здоров’я. Втім, наслідки травми голови, смерті друзів та інші жахіття війни почали даватися взнаки. У чоловіка розпочалися проблеми з психічним здоров’ям.

Вікторія МАМОТЮК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також