Боротьба з хабарництвом: майбутні водії складатимуть іспити «на права» при камерах

1166 0

Ми у соцмережах:

Боротьба з хабарництвом: майбутні водії складатимуть іспити «на права» при камерах

Навчальні автомобілі центру МВС в Рівненській області оснастили камерами спостереження. Це зробили задля того, щоб фіксувати дачу хабара при складанні іспиту на отримання водійських прав, якщо такі факти матимуть місце.

 Про це повідомляє прес-служба РСЦ МВС в Рівненській області.

 «Нововведення допоможе уникнути можливих суперечностей під час складення іспиту та виявити здійснене правопорушення. У разі непорозумінь кандидат у водії матиме можливість оскаржити результати іспиту», - зазначив заступник начальника  регіонального сервісного центру МВС в Рівненській області Віктор Залюбовський.

Зазначимо,  що в усіх сервісних центрах МВС України навчальні автомобілі будуть оснащені камерами, які фіксуватимуть дії кандидата у водії на дорозі та ситуацію в салоні.  Нині ж закуплено 440 таких приладів, серед яких 11 мобільних приладів відеофіксації функціонуватимуть у сервісних центрах МВС в Рівненській області.

Нині система працює у тестовому режимі. Строк зберігання вивантаженої інформації з відеореєстратору становить 10 діб, проте, у майбутньому  планується збільшити строк зберігання відео.

Незабаром відеофіксація іспитів буде  обов’язковою, а відмова кандидата у водії від відеофіксації іспиту стане підставою для його недопущення до складення практики.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також