Майже всі квитки на наступний рейс до Анталії вже продано

1875 0

Ми у соцмережах:

Майже всі квитки на наступний рейс до Анталії вже продано

«МакДуглас», який літає з рівненського аеропорту до Туреччини щочетверга, має трохи більше 170 місць. На першому рейсі 3 травня усі місця були розкуплені, вчора, 10 травня, на борту було 168 пасажирів, а на наступний рейс, який буде 17 травня, уже продано 150 квитків.

На перших рейсах більшість туристів була з Білорусі. Перевозить туристів цьогоріч компанія JoinUp.

За один рейс до Анталії рівненське летовище заробляє близько 100 тис. грн. Про це сьогодні йшлося на засіданні бюджетної комісії облради, яка розглядала програму розвитку рівненського аеропорту. Відповідно до неї з обласного бюджету цього року мають виділити 8 млн грн., ще сім – наступного.

Гроші підуть на погашення боргів аеропорту, які у загальному нині сягають більше 17 млн грн. Виконавча служба вже навіть хотіла продати будівлю гаража з 60 сотками землі аеропорту, аби погасити принаймні борг із зарплати.  

Як зазначають в обласному управлінні інфраструктури, рівненський аеропорт включений у державну програму розвитку регіональних аеропортів. Якщо вона працюватиме, підприємство зможе отримати більше 100 млн грн з держбюджету.

Під час обговорення депутат Олександр Корнійчук зазначив, що потрібно передбачити фінансування і на промоцію рівненського аеропорту, щоб рівняни їздили на відпочинок саме звідси. Адже чим більше відпочивальників, тим більші шанси, що туроператор посеред сезону не скасує рейси, як було попередніми двома роками.

Юрій Благодир, голова бюджетної комісії, додав, що для того, щоб з Рівного літали пасажир, а авіаперевізники були зацікавлені працювати, потрібно в аеропорту створити відповідні умови.

Нагадаємо, що начебто вже є потенційний інвестор, готовий вкласти 13,9 млн грн у розвиток рівненського летовища. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також