МЕГУ відхрещується від коледжу

2290 0

Ми у соцмережах:

МЕГУ відхрещується від коледжу

Рівненський економіко-гуманітарний коледж опинився перед загрозою закриття. Міжнародний економіко-гуманітарний університет, який півтора останніх роки надавав для коледжу приміщення і матеріально-технічну базу, відмовляється від подальшої співпраці. В результаті студенти коледжу “розкидані” по різних навчальних закладах і не знають, яке майбутнє їх чекає.

 Студенти звинувачують в ситуації, що склалася, директора коледжу Петра Тадєєва. Тиждень тому вони прийшли під стіни Рівненської ОДА, вимагаючи від влади якихось рішень. Деталі конфлікту розповів ректор МЕГУ Анатолій Дем'янчук:

- Цей навчальний заклад був заснований 10 років тому на базі МЕГУ. На зборах засновників було прийнято рішення призначити його директором до 2015 року Петра Тадєєва — одного із засновників. Також було прийнято статут коледжу, в якому зазначалося, що призначати директора можуть тільки засновники на зборах. Тим не менше у 2013 році, п.Тадєєв звільнився з посади, оскільки отримав іншу керівну посаду в НУВГП. Права працювати за сумісництвом на двох керівних посадах він не мав. Тим не менше своїм же наказом він знову призначає себе директором. Цей наказ не є дійсним, як і всі інші, підписані ним з того часу.

Неодноразово МЕГУ ініціював збори засновників, щоб розібратися в ситуації. Адже проблема не тільки з посадою директора, яку де-юре ніхто не займає, а й з тим, що коледж з якихось причин у 2016 році вийшов у збиток у 26 тисяч гривень та мав чимало боргів. Це при тому, що батьки студентів, які там навчалися, платили за навчання наперед.

За словами ректора, причина виникнення боргу — неправильний “тіньовий” менеджмент п.Тадєєва та його зловживання на посаді, яку він де-факто продовжує займати. Іншими словами, якщо вірити документам та доказам, які представив п.Дем'янчук, п.Тадєєв виплачував собі та іншим кільком працівникам коледжу неправомірно високі зарплати і премії, використовував кошти коледжу на власні потреби — поповнення рахунку мобільного, бензин та інше.

Ректор стверджує, що МЕГУ та інші засновники коледжу пробували зарадити ситуації і саме тому університет дозволив коледжу орендувати приміщення. Проте Петро Тадєєв виграв суд, який скасував останні рішення засновників на зборах, та знову заявив про свої права на посаду директора. Це стало причиною того, що МЕГУ розриває співпрацю з коледжем, не продовживши закладу договір оренди своїх приміщень, та збирається вийти з числа засновників.

Наразі студенти коледжу розкидані по трьох навчальних закладах: частина навчається у Європейському університеті, який віддав в оренду коледжу декілька своїх приміщень на 2 місяці. Ще одна частина, яка вивчає комп'ютерні технології, ходить на уроки в Кооперативний коледж, з яким Петро Тадєєв “домовився”. Студенти спеціальності “фізичне виховання” на разі навчаються у 25-ій школі та відвідують стадіон “Авангард”.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також