Мігрень від хвоста

1941 0

Ми у соцмережах:

Мігрень від хвоста

Деякі звичні для нас зачіски можуть викликати головний біль і зіпсувати стан волосся. Наприклад, фахівці зазначають, що немає нічого гіршого, ніж туго заплетені коси й улюблені багатьма модницями «кінські хвости».

Високо підняте на потилицю і туго перев'язане гумкою волосся є причиною частого головного болю. Через те, що волосся стягнуте і постійно перебуває в одному і тому ж положенні, порушується мікроциркуляція крові у шкірі голови. Це погіршує кровопостачання кори головного мозку, що і призводить до затяжних мігреней.

Так само впливають на кровоносну систему і туго заплетені коси. Дуже шкідливою для здоров'я також є зачіска з укладеними над головою в корону однією або декількома косичками. Особливо, якщо у дівчини від природи довге і дуже густе волосся. Вся ця вага при тривалому носінні тисне на голову і призводить до головного болю, неуважності й нервозності.

Крім навантаження на голову, такі зачіски погіршують стан самого волосся. Через стягнутість волосяні цибулини відчувають дефіцит кисню і живильних речовин, тому шевелюра починає повільно, але впевнено рідшати.

Тому жінкам варто рідше робити такі зачіски і частіше влаштовувати для волосся «розвантажувальні дні». В цей час краще ходити з розпущеним волоссям і не застосовувати засоби для укладки. Фахівці також радять якомога рідше користуватися металевими шпильками і затискачами — вони травмують і ламають волоски.

Дуже корисно спати на шовкових наволочках. Вони не тільки гігієнічні й приємні для шкіри, але ще і сприяють гладкості волосся. Після такого нічного релаксу волоссю не знадобиться укладка. Воно і так буде блискучим і шовковистим.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також