Михайло Романчук — чемпіон Європи!

2289 0

Ми у соцмережах:

Михайло Романчук — чемпіон Європи!

21-річний плавець із Рівного став минулого тижня чемпіоном Європи на дистанції 1500 метрів! Щоправда, до Копенгагена, де відбувалися змагання, наш спортсмен прибув не із Рівного.

Михайло Романчук Чемпіоном континенту Михайло став на першості у Копенгагені на так званій короткій воді, тобто у 25-метровому басейні. Там на дистанції 1500 м рівнянин на майже 8 секунд випередив італійця Григоріо Палтріньєрі, оновивши тим самим рекорд України – 14:14,59. - У липні на чемпіонаті світу в мене було «срібло», і от я виграв в італійця, якому тоді поступився, тому, безумовно, я задоволений, - прокоментував підсумок свого виступу у Копенгагені чемпіон Європи Михайло Романчук. – Такі перемоги не бувають легкими. Це робота усього мого клубу, усієї команди людей, які зі мною працюють. Попереду невеликий відпочинок, і вже після Нового року змагання у Люксембурзі. У столиці Данії рівненський плавець не залишився без підтримки. Упродовж доби автомобілем та поромом туди діставалася його родина, аби у хвилюючу мить перед нагородженням передати чемпіону Європи прапор України. - Це було неймовірно! Після чемпіонату світу думав, що такого вже не буде, - поділився емоціями батько спортсмена Михайло Романчук. – Але організатори постаралися. Короткий басейн був вщент заповнений, що створювало неймовірну атмосферу. Ми з дружиною, донькою та дівчиною сина їхали за цією золотою медаллю. У процесі його підготовки відчувалося, що він це зможе, до того ж він цього дуже хотів. Коли Міша почав відриватися від італійця, датчани почали за нього вболівати, скандувати прізвище. Для нас це було неймовірно. Шлях до цієї медалі був важким, адже Міша віддавався повністю підготовці. Я дуже вдячний тренеру Петру Нагорному та клубу «Енергостандарт». Далі – університет (РДГУ – авт.), сесія і знову підготовка. В наступному році його головний старт – чемпіонат Європи на «довгій» воді.

атлетика
- Як сталося, що у вас, у тренера з легкої атлетики, син став плавцем? - Він народився у Рівному, але згодом наша родина переїхала до Аргентини. Там у нас був невеликий басейн, де вже в 3-4 роки Михайло почав плавати. Після повернення до Рівного, в 6 років він пішов до ДЮСШ №2 до свого нинішнього тренера Петра Нагорного. Звісно, що в майбутньому я хотів бачити його в легкій атлетиці, але з кожним роком мої плани танули. Він помітно випереджував однолітків, змагаючись з хлопцями на два роки старшими. В 12 років виконав норматив кандидата в майстри спорту, в 14 – майстра спорту. Тоді вже стало остаточно зрозуміло, що його майбутнє – це плавання. Хоча бігав він теж дуже гарно, адже іноді брав участь у тренуваннях разом з моїми спортсменами. Після закінчення школи Михайло Романчук переїхав до Дніпра, оскільки у Рівному немає 50-метрового басейну для відповідної підготовки. Там пробув два роки. Згодом він став членом клубу «Енергостандарт», який завдяки грошам бізнесмена Костянтина Григоришина зібрав у своїх лавах провідних плавців з багатьох країн світу. Вже як член елітної групи цього клубу минулий рік Михайло жив та тренувався у Туреччині. А вже наступний рік він разом з одноклубниками проведе у Кейптауні, що в Південній Африці.
Сергій ТАТАРЕНКО.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також