Микола Несенюк: Кого вони посилають?

1264 0

Ми у соцмережах:

Микола Несенюк: Кого вони посилають?

На дорогах, що розташовані за сотні кілометрів від фронту, там, де ніколи не було і, сподіваюсь, ніколи не буде ворожого війська, періодично опиняюся позаду автомобілів, «прикрашених» написами, що посилають російських вояків за відомою адресою. Знайшли люди час, мали бажання зробити так, аби заднє скло їхніх транспортних засобів виглядало саме таким чином.

Я десь там розумію патріотичний запал цих людей, яким вони прагнуть поділитися з усіма довкіл. Але перш ніж щось робити, бажано спершу подумати. Наприклад, над тим, що зухвале звернення до ворожого солдата прочитають усі, окрім згаданого солдата.

Бо не треба особливої сміливості їздити із такими гаслами на автомобілі далеко в тилу. Чомусь впевнений, що такі автомобілі не їздять на тимчасово окупованих територіях, де насправді повно оцих «русскіх солдат», яких тилові сміливці посилають услід за відомим кораблем. І зрозуміло чому – посланий таким чином ворог просто розрядить у таке авто ріжок свого автомата та й по всьому!

А тепер повертаємось до тилових доріг та водіїв, які демонструють свою сміливість не ворогу, а звичайним громадянам, серед яких чимало дітей та інших вразливих до ненормативної лексики верств населення. Я теж до них себе відношу, оскільки не вважаю, що російське слово із трьох літер має бути нашим бойовим гаслом. Мені здається, що ці недолугі прикрашателі своїх автівок посилають не ворогів, а нас з вами, бо саме ми, а не вороги, це бачимо.

І ще одне – на початку березня я бачив на дорогах автомобілі з іншими написами на задньому склі. Це були не тоновані, а звичайні задні вікна старих і побитих автівок, на яких було написано «мирный». Просто зараз у мене перед очима спливає старезна «волга» із номерами Київської області із таким написом на задньому склі. Брудна і подряпана, на якій, вірогідно, рятувалися мирні жителі одного із сіл Київщини, виїжджаючи з окупованої території.

Цей напис, на відміну від отих про корабель, був справді адресований справжнім окупантам. Чи допоміг він цим людям, чи до цього не дійшло? Не знаю.

Знаю лише, що малювати прокльони окупантам далеко в тилу якось не зовсім доречно. Чи, може, я не правий?

Микола НЕСЕНЮК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також