Микола НЕСЕНЮК: «Нова «відмазка» президента»

2036 0

Ми у соцмережах:

Микола НЕСЕНЮК: «Нова «відмазка» президента»

На зорі створення у Рівному «народного клубу «Верес» я жартома порівняв Олексія Хахльова із Остапом Бендером. Занадто схожим на «Нью-Васюки» виглядав його проект створення «місцевої «Барселони». Ще більш схожим на відомого літературного героя Хахльов став після того, як кілька тисяч рівнян повірили у його «клуб чєтирьох конєй», тобто у «народний «Верес».

Тепер же для Хахльова невідпорно настає час відповідати за оцей «сеанс одноврємєнной ігри». Очевидно, що нинішній «Верес» жодного стосунку ані до Рівного, ані до «членів клубу» вже не має. Команда базується та виступає у Львові, отримуючи фінансування від свого фактичного власника Богдана Копитка. Олексій Хахльов став тепер схожим на іншого персонажа Ільфа та Петрова – зіц-прєдсєдатєля Фунта. У цій ролі йому не залишається нічого, окрім як розповідати про «повернення «Вереса» після реконструкції стадіону в Рівному.

Я особисто, як професійний в минулому будівельник (два роки роботи у будівельних військах плюс шість років - у будівельному тресті), одразу не вірив у цю реконструкцію. Чому – довго розповідати. Тож мені із весни минулого року було цікаво лише одне – які саме «відмазки» вигадуватиме Олексій Хахльов, а разом із ним міський голова Володимир Хомко, аби пояснити відсутність жодних робіт на «реконструкції».

Першою «відмазкою» була необхідність зробити у проекті стадіону не шість, як тепер, а вісім бігових доріжок. Ця робота у професійних проектантів займає кілька днів. Нам цю байку розповідали півроку. Потім півроку «шукали проект», який десь «загубився».

Наскільки я розумію, проекту немає взагалі. Є ескіз, який здалека показали публіці, яка нічого не тямить у будівництві та проектуванні. Нічого іншого ані Хомко, ані Бендер-Фунт, тобто Хахльов, досі нікому не показали. Зате висунули нову «відмазку» - ніби для затвердження проекту потрібна «парковка на 700 місць», яку біля «Авангарду» влаштувати неможливо.

Здавалося знайдений універсальний спосіб дурити громаду Рівного аж поки та не заспокоїться остаточно і не забуде про ту «реконструкцію». Але «відмазка» ця насправді «гнила». Парковка на 700 місць була лише на «Олімпійському» під час фіналу Євро-2012. Після фіналу парковку згорнули і вона нині значно менша. Решта українських стадіонів такої парковки не має і ніколи не мала! Що не заважає проводити на цих стадіонах матчі турнірів УЄФА для клубів та збірних.

Невже Хахльов та Хомко цього не знають? Знають добре. Просто думають, що ми не знаємо! Знаємо, шановні! Тож потрудіться придумати більш правдоподібну «відмазку» аби пояснювати народу, чому ніякої реконструкції стадіону в Рівному найближчим часом не передбачається. Будуть труднощі – звертайтеся! Допоможу придумати насправді професійну «відмазку». А що робити? Стадіону ж ніякого у Рівному не буде, а «Верес» так і залишиться у Львові.

Микола Несенюк, журналіст.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також