Морквяний пиріг з білим шоколадом — нашвидкуруч

216 0

Ми у соцмережах:

Морквяний пиріг з білим шоколадом — нашвидкуруч

Якщо часу на випічку небагато, а в домі залежалася плитка білого шоколаду, можна спробувати приготувати пиріг від британського кухаря Джеймі Олівера. Йдеться про морквяний смаколик, що пропечеться за 12 хвилин. Його приготування загалом має зайняти не більше 30 хвилин. Пиріг згортається в рулет, а потім покривається сумішшю білого шоколаду та вершкового сиру. Таким чином досягається вершковий смак, що комбінується з ноткою лайма або лимона.

Інгредієнти: 200 г моркви, 180 г легкого вершкового сиру, 100 г борошна вищого ґатунку, 100 г білого шоколаду, 100 г світло-коричневого цукру (плюс дві столові ложки для посипки), 3 великих яйця, три шматочки зацукрованого імбиру, один лайм/лимон, оливкова олія.

Процес приготування

Розігріти духовку до 180 градусів. Злегка змастити деко або сковорідку олією і застелити папером для випічки.

Миємо моркву, дрібнимо соломкою вручну або ж з допомогою блендера. Додаємо до моркви коричневий цукор і борошно. Натираємо цедру з лимона чи лайма, додаємо. Плюс три столові ложки оливкової олії. Збиваємо блендером до однорідної маси. Виливаємо отримане тісто у форму для випікання, ставимо на 12 хвилин у духовку.

Як тільки пиріг буде готовий, перевертаємо його на чистий рушник, знімаємо папір для випікання. Чекаємо, поки охолоне. Далі скручуємо бісквіт короткими кінцями рушника, щоб він тримав форму.

Половину білого шоколаду викладаємо в миску і розтоплюємо в мікрохвильовій печі, потім дрібно нарізаний імбир змішуємо з шоколадом, соком лайма або лимона і вершковим сиром.

Коли пиріг повністю охолоне, посипте його додатково коричневим цукром, викладіть поверх шоколадну суміш. Для подачі змастіть бісквіт сиропом зі стеблового імбиру і посипте білим шоколадом, що залишився.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також