Можна й за три — але у тролейбусі

3484 2

Ми у соцмережах:

Можна й за три — але у тролейбусі

Міська влада погоджується на те, щоб підвищити вартість проїзду у громадському транспорті Рівного.

Проектом рішення, яке ще має схвалити міськвиконком на засіданні 13 березня, порадившись попередньо з громадськістю, пропонується підвищити вартість проїзду у тролейбусах та маршрутках на гривню. Тож, очевидно, уже в березні рівняни платитимуть за квиток у тролейбусі 3 гривні, а в маршрутці — 5 гривень.

При цьому виникає в особливо допитливих рівнян логічне запитання: чому така велика різниця у вартості квитків. Виявляється, не тільки тому, що перевезення автобусні більш затратні. А ще й тому, що тролейбусники отримують дотацію за перевезення пільговиків, а маршрутники — ні.

Володимир Хомко, міський голова Рівного:

— Загалом на перевезення пільговиків у Рівному потрібно понад 90 мільйонів. Але з міського бюджету ми переказуємо тільки 40 мільйонів гривень — на рік проїзд пільговиків у тролейбусах, які є комунальним транспортом. Власникам бусів ми не платимо з бюджету за перевезення пільговиків, і не повинні цього робити, бо це — завдання держави.

На мою думку, ці пільги треба або ліквідувати, або монетизувати. Маршрутний бізнес зараз настільки нерентабельний, що його власники просто перестали вкладати кошти в розвиток цього транспорту. Сьогодні читав, що підприємець в Луцьку зняв свої мікроавтобуси з маршруту, сказавши, що це не приносить йому прибутку і не має смислу. Тож питання стоїть так: або піднімаємо тариф, або ходимо пішки.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також