Муляренка попросять допомогти кенгуру

1333 0

Ми у соцмережах:

Муляренка попросять допомогти кенгуру

Рівненський зоопарк хоче змінити систему опалення для близько восьми будиночків, у яких мешкають зебри, антилопи та кенгуру. Вартість проекту — мільйон гривень: 600 тисяч пожертвують з міського бюджету, а ще 400 тисяч докладе зоопарк, бо заробив на відвідувачах.

Олег Павлюк, директор зоопарку:

— У цих будиночках стояли електротени, які ми вмикали взимку. Але це обладнання дуже енергозатратне — щомісяця зоопарк платить 80 тисяч за обігрів цих звірів. Однак у нас є багато власного твердого палива — тому й встановлюємо відповідний котел. Якщо клітки обігрівати за допомогою пелетів, то витрати на електрику становитимуть всього 8-9 тисяч гривень.

Галина Кульчинська, заступник міського голови:

— Рівне багато допомагає з міського бюджету зоопарку, який є одним з найкращих в Україні. Але у нас ще є обласний природоохоронний фонд. Однак впродовж останніх п'яти років зоопарк не отримав звідти жодної гривні. На три наших запити надійшла відповідь, що у них інші плани. От нещодавно голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко у зоопарку добре провів час із сім'єю… Тож підготуємо звернення до обласної державної адміністрації з проханням допомогти зоопарку.

До речі, Олексій Муляренко, побувавши із сім'єю у звіринці, написав у Facebook таке: «Люблю наш зоопарк! Завжди винятково позитивні емоції! Він дійсно кращий в Україні!».

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також