Муляренко пропонує студентам знайти спосіб оздоровити Устю (ФОТО)

1767 0

Ми у соцмережах:

Муляренко пропонує студентам знайти спосіб оздоровити Устю (ФОТО)

У Національному університеті водного господарства та природокористування відбулася презентація конкурсу Фонду Олексія Муляренка на тему «Оздоровлення басейну річки Устя». Студентам навчального закладу запропонували розробити наукові роботи, присвячені конкретним і реальним рішенням проблеми із забрудненням головної рівненської водойми. Обіцяють грошову винагороду.

 Конкурс був започаткований цього року і названий іменем дідуся голови Рівненської ОДА Олексія Муляренка, який був викладачем, професором та співзасновником кафедри гідравліки НУВГП, – Олексія Костіна.

-          Рішення і варіанти, які будуть запропоновані студентами, можуть бути різними, - зауважив Олексій Муляренко. – Головне, щоб вони переслідували дві основі мети. Перша – покращення екологічного стану водойми. Друга – перевести наукові роботи максимально у практичну площину, зробити їх життєздатними. Адже після того, як будуть визначені переможці, ми приступимо до втілення їх у життя.

За словами ректора НУВГП Віктора Мошинського, взяти участь у конкурсі – реальна можливість для студентів працевлаштуватися. Адже саме вони як автори будуть долучені до реалізації проектів. Щоправда, тільки троє переможців, які також будуть відзначені грошовими преміями в розмірі 25 (перше місце), 15 (друге) і 10 (третє) тисяч гривень.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також