М’ятний чай: здоров’я і свіжість

3076 0

Ми у соцмережах:

М’ятний чай: здоров’я і свіжість

Влітку чай з м'ятою особливо актуальний: у прохолодну погоду або при застуді він допоможе полегшити дихання, зняти головний біль, підбадьорити і тонізувати. А в спеку м'ятний чай з льодом освіжить і втамує спрагу.

Цілющими властивостями м'ята «зобов'язана» ефірній олії ментолу: м'ята володіє заспокійливими, жовчогінними та потогінними властивостями, знімає головний біль, розширює судини і покращує травлення. Чай, особливо зелений, також має стимулюючу для травлення дію, а також покращує метаболізм, має протиракові властивості.

М'ятний чай ще вважають жіночим напоєм, оскільки м'ята допомагає полегшити біль при менструації й поліпшити самопочуття в період менопаузи. Додавши в чай всього 3?4 листочки свіжої промитої м'яти (або щіпку сушеного листя), отримаєте ароматний напій. Але жінкам у період вагітності й тим, що мають проблеми із зачаттям дитини, м'ята протипоказана. Також чай з м'ятою може викликати печію у людей з підвищеною кислотністю шлунка. Не варто давати м'ятний чай дітям до трьох років.

Заспокоїти нерви і зняти стрес допоможе м'ятний чай з лимоном: на 1 л води — половинка лимона, пучок м'яти середнього розміру, 1 ч. л. кориці. Воду закип’ятити, додати лимон, корицю, промиту свіжу м'яту, вимкнути вогонь і настоювати 1 год. В остиглий напій можна додати мед. Однак щодня пити м'ятний чай небезпечно: м'ята знижує чоловічу потенцію, може викликати загострення варикозної хвороби. Також розслабляючий ефект м'яти може ослабити пильність і знизити реакцію, тому м'ятні напої не варто пити тим, хто постійно за кермом. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також