На 16 Липня будує син лікаря — чи то квартири, чи то офіси

4017 0

Ми у соцмережах:

На 16 Липня будує син лікаря — чи то квартири, чи то офіси

Понад столітній будинок на вулиці 16 Липня, 28А – між музичною школою та туристичним агентством «Колумб» - за останні кілька місяців перетворився на гору будівельного сміття. Робітники ще навесні почали зачищати територію, щоб, як переконують, збудувати «репліку».

Знесений будинок №28А досі офіційно належить чотирьом родинам. Право власності на квартири з 2006 року мали Володимир Сказко та Сергій Мельничук, з 2009 – Світлана Яковець, а з 2010 – Тетяна Степанова. Земельна ділянка на 20 соток також належить їм.

Чоловіки, які розбирають будівлю, розповідають, що власники квартир у будинку хотіли спершу зробити його реконструкцію, проте від затії відмовилися, коли детальніше оглянули стан будівлі. Виявилося, що будинок, зведений близько 110 років тому з дерева, непридатний для використання. Частина деревини зогнила.

Будівельники запевняють, що на місці старого будинку виросте таких самих розмірів новий – навіть буде схожим на свого попередника. Будуватимуть начебто на тому ж фундаменті і усі документи уже погоджено в управлінні будівництва та архітектури.

Втім, житимуть у реконструйованій будівлі не ті родини, що й раніше. Офіційно у ДАБІ було подано документи на реконструкцію квартир під офісні приміщення – без зміни розмірів будівлі. Будуватиме, відповідно до поданих документів, лікар обласної дитячої лікарні, який свого часу мав приватну практику, Анатолій Філоник. Втім, пан Філоник заперечує, що має стосунок до будівництва і зазначає: «комерцією» займається його син Юрій.

За даними держреєстру, Юрій Філоник займався перевезеннями та був співвласником уже закритого товариства «Техноальянс».  

 

- Викупив у власників чотири квартири і будую одноповерховий будинок, який буде у такому ж стилі і розмірами, що й знесений, - розповідає Юрій Філоник. – Моя дитина живе у будинку, зведеному у 1907 році, я теж робив там реконструкцію, але оскільки той був з цегли, ми могли утеплити стіни зсередини, зберігши фасади і стару кладку. На 16 Липня, 28А такого не змогли б повторити – стіни з дранки прогнили. Звожу я житловий будинок, а що там буде, побачимо.

 

 

Алла САДОВНИК.  

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також