На дитячі путівки — ажіотаж

2284 1

Ми у соцмережах:

На дитячі путівки — ажіотаж

32 пришкільних табори діють у Рівному для тих школярів, за якими під час канікул нікому наглядати впродовж дня. Окрім того, 3 червня відбувся перший заїзд рівненських школярів у санаторно-оздоровчий комплекс «Електронік».

— Пришкільними таборами, які діятимуть до 15 червня, у нас охоплено 6500 дітей, — розповіла спеціаліст міського управління освіти Валентина Полюхович. — Насамперед набираємо туди дітей пільгових категорій, сиріт, позбавлених батьківського піклування, внутрішньо переміщених осіб, обдарованих та інших. Дитина у таборі перебуває з 9.00 до 15.00 з дворазовим харчуванням — це обходиться батькам у 34 гривні в день. З міського бюджету ці кошти оплачуються для дітей пільгових категорій.

Окрім того, 3 червня відбувся перший заїзд у санаторно-оздоровчий комплекс «Електронік», де діти зможуть перебувати 14 або 21 день. 450 путівок для дітей пільгових категорій вартістю понад 3 мільйони оплатили частково або повністю з міського бюджету. В перший заїзд поїхала 121 дитина. Наступні заїзди відбудуться 18 липня та 9 серпня. Списки дітей, які поїдуть в «Електронік» на наступні заїзди, вже сформовано — їх подали самі навчальні заклади.

Рівненські діти пільгових категорій можуть поїхати на літній відпочинок не лише в «Електронік», а й в інші табори та санаторно-оздоровчі комплекси — «Агатівку», «Країну мрій», «Берізку», «Веселку», «Хрінники», «Горинь». Цьогоріч з міського бюджету на такі путівки передбачили понад мільйон гривень. Списки дітей формує міське управління сім’ї, молоді та спорту. У списках уже понад 300 дітей. Для того, щоб отримати безкоштовну путівку, батьки мусять звернутися в управління із заявою та документами, що підтверджують приналежність їхньої дитини до пільгової категорії.

Санаторно-оздоровчий комплекс «Електронік» — один з найбільш популярних, куди рівненські батьки відправляють дітей на відпочинок влітку. Ми поцікавилися, скільки відпочинок у ньому коштуватиме цьогоріч для тих, у кого пільг немає.

— Вартість путівки на 14 днів — 4480 гривень, 21 день — 6780 гривень, — розповів керівник комплексу Володимир Гершун. — Перший заїзд на 14 днів стартував 3 червня. Поки що мова не йде про 100% заповнення, бо ще діють пришкільні табори. А от навколо придбання путівок на наступні заїзди, липневі та серпневі, вже спостерігається ажіотаж.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також