На конвертах — фото загиблих земляків

1285 0

Ми у соцмережах:

На конвертах — фото загиблих земляків

Тисячу конвертів із фотографіями загиблих в АТО військовиків надрукували в Гощанському районі й роздали школам, сільрадам, бібліотекам та музеям. Ідея належить журналістові Олександру Форманюку, який товаришував з одним із загиблих.

Ми з Юрієм Рудиком, який був контрактником в АТО, — з одного села Майків Гощанського району, — розповів п. Форманюк. — Разом у молодості ходили на танці в наш сільський клуб, товаришували. Коли його ховали, я задумався над тим, що б зробити такого, щоб його запам’ятали. І виникла ідея конвертів. Вирішили роздрукувати на них фото атовців з Гощанщини, які загинули під час бойових дій. Всього їх десять. Родичі загиблих дали дозвіл. Я разом з друзями знайшов спонсорів, які придбали 1000 конвертів «Укрпошти». Розробили дизайн фотографій і на звичайному кольоровому принтері надрукували їх на конвертах. Самі конверти роздали музеям, школам, родичам загиблих, Майківській сільраді та іншим закладам. Адже проект соціальний, ми не ставили собі за мету щось заробити, а вшанувати пам’ять наших земляків.

Тепер на черзі, за словами журналіста, — листівки з атовцями. Наразі чоловік шукає спонсора, який погодиться надати три тисячі гривень для реалізації проекту.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також