На мисливські угіддя Рівненщини оголошуватимуть конкурс?

2859 0

Ми у соцмережах:

Депутат облради Олександр Мисько

На сесії Рівненської обласної ради, що буде у п’ятницю, 27 липня, депутати знову голосуватимуть за виділення мисливських угідь приватним структурам. Такі питання щоразу викликають дискусії у сесійній залі, бо попри попит приватників, держлісгоспи відмовляються від угідь, бо начебто вони – невигідні.

Цього разу просить надати у постійне користування на 25 років понад 3,7 тис. га мисливських угідь на території Сатиївської та Привільненської сільрад Дубенського району спеціалізований сільськогосподарський виробничий кооператив «Лісовик».

За даними держреєстру, він базується у Дубні і діє з 2000 року. Належить кооператив семи мешканцям Дубенського району та волинянці. Серед співзасновників – Петро Герасимів, останній директор ліквідованого державного "Спеціалізованого лісогосподарського агропромислового підприємства "Дубенський держспецлісгосп".

У 2015 році, коли було ліквідовано ДП, п.Герасимів очолив кооператив «Лісовик». Окрім мисливства, кооператив займається лісозаготівлями, оптовою торгівлею деревиною та столярством.

На засіданні екологічної комісії облради у понеділок депутати зазначили, що «Лісовик» не надав усіх документів, зокрема повного переліку землекористувачів. Донести документи кооператив мав би до президії.

Після обговорення депутат та екс-директор Володимирецького лісгоспу Олександр Мисько зазначив, що доцільніше було б проводити конкурси на надання у користування мисливських угідь. Бо нині, виходить, про вільні угіддя мало хто знає і у списку претендентів на них зазвичай опиняються приближені до лісників мисливські товариства.

Додамо також, що обласна рада отримала клопотання від Київського екологом-культурного центру, щоб обласна рада заборонила полювання на територіях природно-заповідного фонду. Втім, управління лісового господарства зазначає, що полювати у таких місцях і так забороняє законодавство. Мисливським господарствам дозволено лише розводити там тварин.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також