На Млинівщині прихожани УПЦ збудували нову церкву

1811 0

Ми у соцмережах:

На Млинівщині прихожани УПЦ збудували нову церкву

В селі Довгошиї Млинівського району освітили новий храм УПЦ МП, збудований силами парафії та спонсорів. Раніше вони молилися в церкві, де тепер здійснюються богослужіння ПЦУ. Тож збудували собі новий храм.

  6 листопада, у день вшанування ікони Богородиці « Всіх скорбящих Радость», у селі Довгошиї Млинівського району Рівненської області освятили новозбудований храм. Чин освячення очолив митрополит Вишгорський і Чорнобильський Павел у співслужінні єпископа Дубенського Пимена, вікарія Рівненської єпархії УПЦ та численного духовенства .

Церкву на честь Георгія Побідоносця віряни УПЦ почали зводити взимку цього року , у лютому здійснили закладку каменю, а вже на Трійцю звершили перше богослужіння .

«Трохи більше року вірники УПЦ молились у хатині, за цей час збирали гроші та шукали благодійників, або звести храм, - розповідає протоієрей Василь Івнейко, благочинний Млинівського благочиння.- Добрі люди знайшлись і храм виріс на очах.»

Будівництвом церкви повністю займався місцевий юнак Андрій Леошек, він особисто спілкувався з жертводавцями і брав безпосередню участь у зведенні. За віддану працю, у день освячення, хлопцю вручили орден Антонія та Феодосія Києво - Печерських.

Також настоятеля Свято- Георгієвської громади ієрея Олександра Микитюка нагородили камілавкою.

«Левову частку коштів на будівництво церкви у Довгошиях надав Андрій Біба ще частину пожертвували місцеві жителі та віряни із сусідніх парафій,» - зазначив настоятель отець Олександр.

Після освячення церкви з вітальним словом до вірян звернувся владика Павел, який народився поблизу Довгошиїв, і побажав своїм співвітчизникам, гідно нести послух Святій Соборній Церкві , бути сміливими християнами та не здаватись перед житейськими труднощами . 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також