На Північному масово відключають ліфти у будинках

2403 4

Ми у соцмережах:

На Північному масово відключають ліфти у будинках

У Рівному почали відключати від електроенергії ліфти у будинках, де є найбільші борги мешканців.

Займається цим «Рівнеобленерго». Вже відключені ліфти у семи будинках на вулиці Волинської Дивізії. На черзі ще півсотні будинків у мікрорайоні Північний.

Як розповів директор управляючої компанії «Рівне Дім Сервіс», яка надає послуги з утримання 45 будинкам, Микола Ніколайчук, вони просять в обленерго дати їм ще деякий час, аби мешканці могли повернути заборгованість:

- Міська влада проводила конкурс на управління будинками після того, як був розформований жек. Ми подалися на лот та виграли. Як тільки ми прийняли усе до себе на управління, то провели інвентаризацію. Вона показала, що ситуація критична. Загальна сума боргу мешканців перед ЖКП «Перспективне» складає 3 мільйони 426 тисяч 133 гривні. У цій сумі є частка заборгованості за електропостачання, утримання ліфтів та освітлення сходових клітин. Для прикладу, борги мешканців будинку Волинської Дивізії, 29 перед ЖКП становлять 189 тисяч 944 гривні. Борг будинку Шухевича,18 складає 309 тисяч 586 гривень.
Щодо відключення, то нас повідомили тільки три дні тому. Зараз ми ведемо переговори з обленерго, щоб вони реструктуризували людські борги під мою особисту гарантію. Після цього будемо проводити роботи з боржниками. Думаю, що компроміс буде знайдений до вихідних. Особливо турбуємося за будинки, де проживають люди з інвалідністю.

Якщо ж говорити про борги мешканців, то їх повертатимуть виключно державні структури у законний спосіб. Хай люди знають, що ніяких колекторів чи ще когось ми наймати не будемо.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також