На РАЕС спільно з пожежниками проведено протиаварійне тренування

410 0

Ми у соцмережах:

На РАЕС спільно з пожежниками проведено протиаварійне тренування

На Рівненській АЕС спільно з рятівниками проведено планове загальностанційне протиаварійне тренування з елементами пожежегасіння, під час якого була задіяна спеціальна та рятувальна техніка та особовий склад Другого Державного пожежно-рятувального загону з охорони РАЕС (ДПРЗ-2).

Метою тренування стало відпрацювання взаємодії оперативного персоналу енергоблоків і загальноблочних об’єктів з ліквідації пожежі. Тренування проведено з умовними діями персоналу на працюючому обладнанні відповідно до вимог нормативної документації. Для відпрацювання навичок роботи із засобами захисту органів дихання персонал виконував операції винятково із застосуванням засобів захисту органів дихання та зору.

У тренуваннях брав участь оперативний персонал наскрізної зміни електростанції, а також персонал електричного цеху та цеху радіаційної безпеки. У процесі навчання відпрацьовано усі спільні алгоритми дій. За коментарем заступника начальника загону з питань оперативного реагування, під час ліквідації умовної пожежі та ліквідації наслідків пожежі на енергетичному об’єкті з числа оперативного персоналу електростанції та працівників оперативно-координаційного відділу ДПРЗ-2 було створено штаб пожежегасіння, який завдання з гасіння пожежі, рятування людей, матеріальних цінностей та майна виконав у повному обсязі.

Вячеслав Стоянов, т.в.о. головного інженера РАЕС, підкреслив важливість дотримання на електростанції графіків протиаварійних тренувань персоналу для підтримання їхньої кваліфікації. За результатами тренування оцінюються знання оперативним персоналом необхідної документації, вміння швидко й правильно орієнтуватися в ситуації, ухвалювати рішення, правильно використовувати ЗІЗ та вести оперативні переговори, а також використовувати засоби зв’язку та взаємодіяти з персоналом ДПРЗ-2. Залучення до тренувань персоналу наскрізної зміни дозволяє відпрацювати алгоритми дій на робочих місцях.

— Ці спільні тренування, загальне керівництво якими здійснює головний інженер АЕС, стали відновленням звичайних спільних тренувань разом із ДПРЗ-2. Тренування були успішними та досягли своєї мети. Ми маємо чітко знати, що, де, як робитимемо під час нештатної ситуації. Незважаючи на воєнний стан в країні, ми відновили спільні тренування, працюємо у звичайному режимі, злагоджено та готові до будь-яких викликів,  підсумував В. Стоянов.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також