На Рівненщині батьки та вчителі проти щоденних молитов у школах

12544 22
Фото ілюстративне, зроблене на Першому дзвонику у Центрі надії.

Два роки тому Рівненська ОДА ініціювала опитування, яке б мало показати ставлення батьків школярів та вчителів до ідеї щоденної молитви та підняття прапора у школах. Відповіді виявилися негативними.

Так, за даними, які обласне управління освіти і науки подало Рівненській обласні раді, було опитано 6,2 тис. вчителів та 28,7 тис. батьків. Запитували їх, коли варто піднімати Державний прапор України та співати гімн, читати «Молитву за Україну» та «Отче наш».

На запитання про прапор та гімн було чотири відповіді: щоденно (так і ні) та на початку тижня (так і ні).

Лише 11% опитаних підтримали ідею щоденного виконання гімну та підняття прапора. 48% відповіли «ні» на таку пропозицію.

Щодо гімну та прапора на початку тижня, то за цю ідею було 57% голосів.

«Молитву за Україну» щодня хотіли б чути у школах 13% опитаних, натомість 61% заперечує проти цього. Молитву на початку тижня підтримало 43% опитаних.

Щодо «Отче наш», то 19% погодилися, що молитву можна було б читати на першому уроці, а 62% виступили категорично проти цього.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Коментарі (всі коментарі проходять модерацію)

  • Вальдемар Кепський 03:32, 12.09.2018

    От же ж єретики. Га?

  • Юпітер 10:55, 10.09.2018

    Не пхайте свій лохотрон в дитячі голови, не зомбуйте їх своїми древньоєврейськими міфами. Слава богу, що з кожним роком наївних дурників все менше й менше))

  • Юрій 02:57, 10.09.2018

    Доброго дня всім хто читає та є учасником шкіл. Якщо правильно підійти з точки МИРУ НА УКРАЇНІ да й взагалі до цієї справи то молитва зранку, це як гігієна кожної людини. Молитва однозначно повинна бути - це є залог нашого успіху у справах на цілий день ,взагалі на життя. Маленький наглядний приклад: людина яка спеціалізується на своїй справі, вона знає якого ВЕЛИКОГО успіху може досягнути в тій чи іншій справі.......в порівнянні з людиною, яка зовсім не хоче цього робити. Атимпаче МОЛИТВА це пряма розмова з Творцем неба і землі. А тепер представте собі вся школа зранку молиться до Бога наскільки був би ВЕЛИКИЙ УСПІХ у нашому житті і у наших діток та в нашій КРАЇНІ. Так, що хто не підтримує молитви у школах і взагалі молитви то потрібно Вам доволі серйозно ЗАДУМАТИСЯ. І раджу Вам швидше прийняти позитивне рішення на ваше майбутнє і ваших діток.

  • Олег 02:51, 10.09.2018

    А опит про смартфони в школі ще не проводили? А вас не смущає лкоголь та табак? Багатьох ні, тому що самі такі. А діти, я к кажуть "по образу та подобію"

  • Микола 02:00, 10.09.2018

    Звичайно що проти зомбування дітей релігією. Подивіться що в Росії робиться . Дітей вже судять за "оскорбление чуств верующих картинками в соц мережах" А зі своєї дитини робити раба церкви не дозволяю. В 18 років діти самі визначаться. А як правильно цілувати руку попу навчати непотрібно. На Україні церква окремо від держави і державних закладів.

  • Віка 03:47, 10.09.2018

    В школі мають навчати читати і писати, а не нав'язувати релігійні вподобання.

  • Богдан 07:09, 10.09.2018

    Тільки скотобаза проти молитви виступає. Живуть без Бога. Гірше худоби. Тому по вуха в лайні

  • Протестант 08:01, 10.09.2018

    Нехай дітки п'ють енергетики, матюкаються, займаються сексом, в вечері п'ють алкоголь, а от Бога їм не треба? Не питають після того, чому в Українців низька моральність - тому що, Бога не знають. ХРИСТОС забороняє образи, алкоголь, ненависть, злобу, розпусту, а вчить любові, поваги, терпіння, доброзичливість - навіщо це в сім'ї, в суспільстві. Батьки - на старості не плачте і не кажіть, звідкіля в тобі така жорстокість - Бога в сім'ї діти не бачили.

  • Андрій 10:48, 10.09.2018

    А чому молитись саме християнському богу? Як бути наприклад кришнаїтам чи буддистам? Їм той єгова до одного місця, я вже мовчу про атеїстів. І не обов'язково той, хто не молиться, веде розпусний спосіб життя чи пиячить. Порядність не залежить від віросповідання. Мало того, чим більше людина набожнішу з себе корчить, тим тим більшою падлюкою є в житті. Знаю багатьох "християн", які вранці в церкву, а ввечері в генделик з шалавами. Цигарку з рота не виймають, кількох слів без матюків не можуть зв'язати, зате такі набожні, що ой-ой-ой, очі видеруть. Але то все на словах, а на ділі гівно, а не християни.

  • Сергій 07:46, 11.09.2018

    Згоден з Андрієм, недремно кажуть: -будь обережний з віруючими, бо в них є бог, який їм усе прощає...

  • Рівнянин 08:14, 11.09.2018

    З яких це пір молитва допомагає? Скільки було проведено молебнів за мир в Україні? І де той мир? Якби вона дійсно допомагала, то на світі не було б хвороб, зла, страждань. Робити щось треба, а не молитись, і тоді буде результат!

  • Олена 10:57, 11.09.2018

    Хто автор цієї статті ? На цьому фото є моя неповнолітня дитина, дозвіл на публікацію і розповсюдження, я не давала нікому.

  • Святослав-Мирослав Павлюк 12:54, 11.09.2018

    Насправді Рівненщина на сьогодні є духовно колискою України. Духовність ця збудована на незалежному ні від кого з людей, окрім Бога, благословінні СВЯТОМИРА Рівненського (якому понад 10 років), укріплене воно Благословінням Ізраїлю. І немає значення публічність шкільної молитви. Її Бог не заповідав, а навпаки у святом письмі Він просить таємничості молитви. Щодо миру в Україні: мало молимось щиро, не виконує заповідав належним чином, забуваємо про ближнього, - от і результат! Повірте, якби Україна доклала зусиль (маю на увазі - кожен), то ви б в шоці були б, від змін у країні.

  • Ярослава 04:15, 11.09.2018

    Наша православна віра це не лохотрон !!! Якщо Ви так вважаєте, то згадайте про це, коли йдете до церкви святити паску, охрещувати та вінчати своїх дітей, коли будете ховати своїх батьків. Якщо для вас це зомбування, тоді заривайте своїх рідних, як собак, без молитви.

  • Юпітер 12:06, 12.09.2018

    Ярославі та іншим зазомбованим: Паску взагалі-то часто святять тричі на рік - католики в одну дату, іудеї в іншу, православні ще в іншу. Інколи ці дати збігаються, але таке буває рідко. При тому, що всі поклоняються одному християнському богу.. То хто з них правий? Стосовно похорон: від того що на похоронах піп побурчить якісь заклинання і помахає кадилом, хіба покійнику стане легше? Чи якимось чином допоможе? Чи він автоматично попаде в т.зв. рай? Чи може воскресне? Не даремно ж кажуть "як мертвому кадило". Ви ще шамана з бубном запросіть на похорони, ефект буде той самий. Те ж саме стосується вінчання - якби всі повінчані пари жили все життя в мирі та злагоді, то можна було б говорити всерйоз про ефективність даної процедури. А так як багато повінчаних пар рано чи пізно розлучаються, то толку з вашого вінчання? Мало того, оці попи-лохотронщики в рясах ще й розвінчують за гроші, а потім повторно вінчають. Знаю одного християнина, який двічі розлучений, розвінчаний і втретє повінчаний. Про "ефективність" молитв писали інші дописувачі, див. вище. Чи ж це не лохотрон, ота ваша релігія?

  • Serghei Nechipai 08:11, 13.09.2018

    для общения с Богом есть храмы! причём,у каждого Бога-свой храм! а в школу общегражданскую нечего лезть! организуйте свои церковные школы ,и ,там,хоть,лбы себе разбейте!

  • Галя 11:30, 13.09.2018

    Ну не треба діткам бога нав'язувати, хай краще верхушка нав'язує діткам табак, алкоголь, секс, через телевізор интернет, реклами, і т.д. справді нащо робити їх рабами релігії, хай краще будуть рабами розврату. До чого ми котимося, я ходила в школу років 12 тому, теж перед початком говорили отче наш, скажу почесному, рабом релігії я не стала, і руку попові теж не цілую, із-за принципу, не вважаю що це правильно, це моя особиста думка, ніхто мене тією молитвою в школі не зазомбував, тому що я вважаю що діти все ж таки в цьому плані копіюють батьків, як то кажуть яблуко від яблуньки... Якщо батьки релігійні то і діти будуть, а якщо батьки далекі від Бога, то і дітям не нав'яжеш "из вне", "из вне" дітям легко нав'язується тільки розпуста, а Бога повірте важко не тешо нав'язати, а й намірено привчити.

  • Галя 11:25, 13.09.2018

    Я в шоці ми стаємо гірше тих росін, що бога не знають.

  • Катя 11:15, 13.09.2018

    Ой, тільки не треба про буддистів кришнаітів і мусульманів, повірте, ви якщо будете десь у ірані обо чи в іншій мусульманській країні, то заради вассодного чи навіть заради вас 10-х, вони не перестануть славити аллаха.

  • Катя 11:30, 13.09.2018

    Та й пішли вони ті буддисти кришнаіти і мусульмани, наша християнська віра сама правильна, нехай забувають про свої дурниці і вірять тільки в Христа!!

  • Gost 02:26, 14.09.2018

    Високий процент релігійних людей в країні автоматично визначає кількість невігласів в даній країні. Замість отченаш дітям потрібно читати закони Ньютона...для початку

  • боб 08:23, 22.09.2018

    Йшло 21ше століття, а упоротим зомбакам і далі подавай молитву. Робіть роботу а не чекайте на манну.

Залиште вiдповiдь

Читайте також