На Рівненщині майже 9 тис. га землі передали у власність об`єднаних громад

1180 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині майже 9 тис. га землі передали у власність об`єднаних громад

Сьогодні в Головному управлінні Держгеокадастру в Рівненській області відбулося урочисте підписання актів прийому-передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність 9 об’єднаних територіальних громад площею понад 8,6 тис. гектарів землі. У заході взяли участь начальник ГУ Держгеокадастру у Рівненській області Роман Мигаль та керівники Бабинської, Смизької, Локницької, Деражненської, Ярославицької, Козинської, Крупецької, Клеванської та Клесівської об’єднаних територіальних громад.

Як зазначив під час зустрічі Роман Мигаль, сьогодні громади отримують нові повноваження, які допоможуть наповнити їх бюджет.

«Раніше право розпоряджатися землями за межами населених пунктів вже отримали Тараканівська, Привільненська, Боремельська, Мирогощанська, Висоцька, Острожецька та Пісківська ОТГ. Процес передачі цих земель завершиться вже до кінця 2018 року - тоді усі землі будуть у повному підпорядкуванні громад».

Голова Бабинської сільської об’єднаної територіальної громади Олег Гречич наголошує, що роботи у них тепер буде багато:

«Громада, облікувавши свої землі, має ефективно управляти ними, залучати інвесторів, напонювати бюджети, а тим самим покращувати рівень життя населення».

Зазначимо, що Рівненська область - одна з лідерів в Україні в процесі передачі земель, що не були передані в користування мешканцям, у власність об'єднаних територіальних громад. Начальник Рівненського Держгеокадастру Роман Мигаль наголошує, що і далі сприятиме, консультуватиме та допомагатиме головам ОТГ, аби цей процес відбувався безперешкодно, швидко і з дотриманням усіх законодавчих вимог. Адже він переконаний, що управління земельними ресурсами – це саме ті повноваження, які мають здійснюватися на місцях, оскільки тепер усі надходження від продажу прав оренди цих земельних ділянок йтимуть до бюджету громади.

Довідково: 31 січня Уряд схвалив розпорядження щодо передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність об’єднаних територіальних громад, що дозволяє провести земельну децентралізацію не вдаючись до змін в законодавстві.

Для висвітлення стану передачі земель об’єднаним територіальним громадам створено спеціальний портал (otg.land.gov.ua) та для отримання оперативних консультацій з даного питання від фахівців Держгеокадастру запроваджено функціонування гарячої лінії (0 800 502 528).

Із поетапною блок-схемою отримання земельних ділянок у власність ОТГ можна ознайомитися за посиланням.

rivne.media


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також