На Рівненщині розпочалась операція "Мігрант"

1464 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині розпочалась операція

Поліція Рівненщини посилює боротьбу з нелегальними мігрантами та іноземцями-правопорушниками

На цьому сьогодні наголосив начальник ГУНП в Рівненській області Валерій Самчук під час координаційної наради з представниками міграційної служби та прикордонниками у рамках проведення профілактичної операції «Мігрант». Участь в обговоренні питання запобігання і протидії нелегальній міграції та іншим порушенням законодавства у міграційній сфері на території Рівненщини взяло керівництво управління патрульної поліції, відділу роботи з іноземцями Луцького прикордонного загону, управління державної міграційної служби в Рівненській області.

До проведення цільових профілактичних заходів під умовною назвою «Мігрант», які триватимуть до 31 квітня, залучаються поліцейські всіх структурних підрозділів, у тому числі апарату ГУНП, міжрегіональних територіальних органів Національної поліції України, працівники УДМС та прикордонники.

«Метою операції є зменшення негативного впливу злочинності на криміногенну ситуацію в регіоні, — повідомив начальник ГУНП в Рівненській області Валерій Самчук. — Зокрема, це стосується виявлення нелегальних мігрантів та передача їх до органів ДМС із подальшим прийняттям відповідних рішень. Також робота спрямовується і на виявлення іноземців та осіб без громадянства, правил їх перебування в Україні, порядку працевлаштування, надання житла тощо».

Валерій Самчук акцентував увагу керівників поліції північних районів області на тісній взаємодії та співпраці в цьому напрямі з інспекторами Державної прикордонної служби, проведенні спільних відпрацювань населених пунктів, які межують з державним кордоном, виявлення місць можливого перебування іноземців та осіб без громадянства, які вчиняють правопорушення або незаконно перебувають на території України. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також