На Рівненщині вшанували Сухомлинського: за його ідеями навчатимуть у Новій українській школі

1255 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині вшанували Сухомлинського: за його ідеями навчатимуть у Новій українській школі

28 вересня виповнюється 100 років від дня народження видатного українського педагога, письменника та поета Василя Сухомлинського. З цієї нагоди у Рівненському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти пройшла Регіональна науково-практична конференція «Реформування сучасної освіти: діалог з Василем Сухомлинським».

Науково-практичний захід об’єднав вчителів-методистів, науковців, керівників освітніх закладів Рівненщини та Хмельниччини, повідомляє прес-служба Рівненської облради. 

Як зауважила ректорка РОІППО, депутатка обласної ради Алла Черній, ідеї Василя Сухомлинського лягають в контекст Нової української школи. Адже головна ідея НУШ – адаптувати дітей до життя, сформувати всебічно розвинену особистість, дати навички, які знадобляться в майбутньому.

«Головна філософія педагогіки Сухомлинського полягає в тому, що школа має вчити життю. І сьогодні ми спільно будемо переглядати і по-новому аналізувати педагогічну спадщину цього видатного українця», - наголосила Алла Черній.

Учасники конференції зійшлися на тому, що концепцію Нової української школи, яку сучасна освіта формує переважно на основі досвіду інших країн, насправді ще в 60-х роках минулого століття розробив і пропагував український вчитель Василь Сухомлинський.

Більше того, видатний педагог залишив по собі наукові напрацювання щодо роботи з дітьми, які мають особливі потреби. Це дуже актуально, зважаючи на інклюзивний напрямок роботи в Новій українській школі.

До слова, з нагоди 100-річчя від дня народження ЮНЕСКО оголосило 2018 рік роком Василя Сухомлинського. В Україні випустили монету, на реверсі якої зображені елементи казок педагога. А 28 вересня – у день народження Сухомлинського - його портрет буде на заставці всесвітньої пошукової системи Google.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також