На Рівненщині знову стріляли з зенітних установок

1578 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині знову стріляли з зенітних установок

Група курсантів І-го курсу факультету протиповітряної оборони Сухопутних військ Харківського національного університету повітряних сил імені Івана Кожедуба упродовж трьох тижнів перебувала на Рівненщині, де на полігоні оперативного командування «Захід» набували практичних навичок.

Майбутні офіцери успішно відпрацювали складні завдання щодо застосування підрозділів ППО СВ за допомогою ЗУ-23 та виконали інші тактичні вправи. Для цього було сформовано зведену артилерійську батарею у складі 5 зенітних артилерійських взводів ЗУ-23 (зенітних установок для ураження повітряних цілей на висотах до 2,5 км та легкоброньованих цілей до двох кілометрів).

Під час виконання бойових стрільб комплексно відпрацьовувались практичні дії курсантів щодо відбиття ударів повітряного чи наземного противника, нападів диверсійно-розвідувальних груп. Бойові стрільби проводились як у день, так й у темну пору доби. Також на полігоні активно використовувався досвід участі Збройних Сил України у бойових діях на сході держави, — розповів начальник факультету полковник Геннадій Левагін.

Окрім успішного виконання бойових стрільб, першокурсники практично здійснили марш у складі зведеної артилерійської батареї, а по прибуттю у заданий район, відпрацьовували нормативи з обладнання окопів для бойових машин.

Наприкінці полігонного вишколу на Рівненщині було проведено змагання між розрахунками зведеної артилерійської батареї щодо відбиття нападу повітряного противника, швидкої зміни позиції та обладнання нової вогневої позиції.

Участь наших курсантів у різних практичних заходах дуже сприяє кращому засвоюванню загальної програми підготовки офіцерів. Тож протягом усього навчального року курсантів направляють до різних навчальних центрів, аеродромів чи на полігони, — зауважив тимчасово виконуючий обов’язки начальника університету генерал-майор Олександр Турінський. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також