На Рівненщині зупиняли пасажирський автобус, щоб затримати злодія

1857 0

Ми у соцмережах:

Ілюстративне зображення

Учора, близько 6-ї ранку, до поліції надійшло повідомлення про крадіжку в селі Мала Любаша.

32-річний житель Костополя заявив, що невідомі заволоділи мотоциклом, що знаходився у гаражі за місцем проживання його матері.

На місці події правоохоронці встановили, що зловмисник проник у гараж через вікно. Він здійснив крадіжку мотоцикла марки «Shinerey», а з кабіни автомобіля «ЗІЛ», що стояв на подвір’ї — бензопили та банківської картки.

Крім того, «замітаючи» сліди, порозливав пальне із каністри біля дверей гаража.

Слідчі оперативно встановили, що мотоциклом незаконно заволодів 20-річний житель села Вигін, який іноді приїжджав до родичів у Малу Любашу.

Раніше він підпрацьовував у потерпілого та неодноразово бував у гаражі, з якого потім і вчинив крадіжку. Дільничний офіцер встановив, що близько 3-ї ночі зловмисник брав насос у жителя сусіднього села Головин, аби підкачати колесо мотоцикла. Крім того, камери системи «Безпечне місто» зафіксували, як молодик пересувався на краденому транспорті.

Угонщик «сховав» мотоцикл у центрі села Злазне, бензопилу — на горищі за місцем свого проживання.

Близько 11-ї години, коли молодик їхав у Костопіль купувати собі нові речі, поліцейські зупинили автобус. Під час особистого огляду вилучили ще й крадену банківську картку, якою він хотів розрахуватися, але не знав, що вона уже заблокована.

За фактом незаконного заволодіння транспортним засобом слідчі розпочали досудове розслідування за частиною 2 статті 289 КК України. Крім того, вирішується питання про додаткову кваліфікацію за фактом крадіжки, вчиненої в умовах воєнного стану.

20-річний хлопець, який уже потрапляв в поле зору правоохоронців за майнові злочини, у скоєному зізнається.

Досудове розслідування триває. Викрадене поліцейські вилучили.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також