На сесію Рівненської обласної ради винесено понад півсотню питань

797 0

Ми у соцмережах:

На сесію Рівненської обласної ради винесено понад півсотню питань

Порядок денний, над яким депутати працюють сьогодні в сесійній залі, погодили ще на засіданні президії. Зокрема, 17 проєктів рішень стосується земельних питань: надання дозволів на розробку проєктів землеустрою, присвоєння кадастрових номерів, поділу земельних ділянок тощо.

Планують депутати прийняти звернення до голів територіальних громад щодо створення посад фахівців-«соціальних менеджерів» з підтримки ветеранів російсько-української війни.

 Є серед питань і проєкт рішення про вступ Рівненської обласної ради до Європейської асоціації місцевої демократії ALDA. Нагадаємо, що ALDA (Європейська асоціація місцевої демократії) – це міжнародна громадська спілка, яка об’єднує 350 учасників з 45 європейських країн. До неї входять місцеві органи влади, громадські організації, асоціації та агенції, які зацікавлені в розвитку громадянського суспільства та його ефективній взаємодії з місцевою владою.

З кадрових питань на сесію винесено контракт з директором комунального закладу обласної ради «Центр ресурсного забезпечення установ і закладів освіти».

Обиратимуть депутати і двох представників громадськості до постійної поліцейської комісії Департаменту патрульної поліції. Нагадаємо, свої документи подали три претенденти.

 Визначатимуться і щодо передачі з обласної в державну власність цілісного майнового комплексу Обласного бюро судово-медичної експертизи.

Є в порядку денному і клопотання щодо нагородження грамотою Верховної Ради України та присудження премії Верховної Ради України за внесок молоді у розвиток парламентаризму, місцевого самоврядування.

А також - звернення Рівненської обласної ради до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо скасування вимоги дублювання в паспортах громадян України, виготовлених у формі паспортної книжечки, персональних даних російською мовою.

Насамкінець заслухають низку депутатських запитів.

Спостерігати за перебігом пленарного засідання наживо можна на офіційному сайті ради в рубриці "on-line трансляції" або на YouTube-сторінці РОР.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також