На стадіон у Рівному просять грошей, щоб «підправити» документи

1249 0

Ми у соцмережах:

На стадіон у Рівному просять грошей, щоб «підправити» документи

Нещодавно міський голова Рівного Володимир Хомко заявляв, що до кінця року на «Авангарді» планують облаштувати футбольне поле, аби стадіон міг приймати футбольні матчі.

 Вслід за цією обіцянкою міське управління капітального будівництва отримало вказівку зробити усе, щоб це дійсно сталося.

Як розповів на бюджетній комісії головний інженер міського УКБ Анатолій Матвійчук, ще у минулому році їхнє управління уклало договір з компанією ТОВ «Орбіта Будпроект» на 1,1 млн. грн. У рамках цього договору вже відкоригували документацію на реконструкцію східної трибуни. Тепер цього року проситимуть близько 700 тисяч гривень з бюджету, щоб розрахуватися з компанією.

- Тоді вони провели коригування лише східної трибуни. Зараз нам потрібно відкоригувати документацію на західну трибуну. Бо у нас є завдання на осінь зробити поле й східну та західну трибуни, - розповів депутатам Матвійчук.

Міський обранець Олександр Довжаниця запитав у чиновника: «Після коригування в скільки знову подорожчає реконструкція стадіону?». Однак відповіді на це питання не отримав.

- Вам потрібно зрозуміти, що це не нове будівництво, а реконструкція. Тому й не дивно, що вартість робіт зростає. Проектант не міг точно прорахувати стан усіх конструкцій на стадіоні. Це можна з’ясувати лише тоді, коли будівельники розбирають те, що підлягає демонтажу, - відповів Матвійчук.

На це міський депутат Микола Бляшин зауважив, як попередній розробник проекту тоді міг оцінити стан конструкцій на стадіоні та пройти державну експертизу.

До слова, місто вже розірвало договір із попереднім розробником проекту реконструкції стадіону «Авангард» львівською фірмою «Арт-простір».

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також