На велосипеді — на вибори

1460 0

Ми у соцмережах:

На велосипеді — на вибори

Ще два роки тому розроблено проект «Зеленої стежки» — фітнес-маршруту вздовж набережної Усті, ініціатором якого була Спілка велосипедистів Рівного. І лише днями управління ЖКГ провело тендер на виконавця робіт, за які заплатять з бюджету 2 мільйони гривень.

Хомко на велосипеді Як завжди, не обійшлося без нюансів. Два претенденти з трьох випадково наробили помилок в документації. Тому перемогу на електронних торгах здобула компанії «Фіалка», яку пов'язують з першим заступником голови Рівненської ОДА Юрієм Приварським. «Фіалка» за два роки має побудувати спеціальний маршрут по лівому березі річки Устя: від проспекту Миру — до вулиці Степана Бандери. Роботи розписали аж на два роки. З такими темпами вони завершаться якраз під вибори 2020 року. Схожа ситуація була напередодні місцевих виборів 2015 року. В парку «Хімік», що на Ювілейному, відкрили дитячу велодоріжку — першим по ній на велосипеді проїхався міський голова Рівного Володимир Хомко, а вже невдовзі він подався на черговий строк. Володимир Лапюк, заступник начальника управління ЖКГ Рівного:

— Проект був розроблений ще у минулому році, але до нього ще кілька разів вносили зміни. Планується, що по бетонній доріжці будуть рухатися велосипедисти. Протягом усього шляху будуть облаштовані пандуси для підйому та спуску, металеве огородження над річкою. Виконавець робіт має викорчувати пеньки, замінити або відремонтувати бетонні плити. Встановимо дорожні знаки для безпеки велосипедистів.
Юрій Ойцюсь, голова Спілки велосипедистів Рівного:
— Коли ми вперше побачили документацію проектантів, склалося враження, що чиновникам байдужий цей проект. Від пішохідно-велосипедної доріжки там була лише одна назва. Адже було запроектовано лише кілька пандусів та й усе. Кущі, які руйнують доріжку, ніхто зрізати не планував, як і ремонтувати та вирівнювати понищені бетонні плити. За підтримки журналістів ми таки примусили управління ЖКГ, а точніше проектантів, підправити цей проект. Самим досить важко боротися з бюрократичною машиною. Але ми надіємось, що проект «Зелена стежка» таки буде реалізовано.
Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також