Надійний інвестор — вигідний розрахунок

1602 0

Ми у соцмережах:

Директор ТОВ «Агрохолдинг Зоря» Віталій Панкевич: «Щороку намагаємось збільшувати орендну плату»

Осінь не лише гаряча пора для проведення осінньо-польових робіт, збору пізніх зернових культур, але й час для розрахунку із пайовиками. У ТОВ «Агрохолдинг Зоря», що входить до Групи компаній «VITAGRO», у розпалі видача орендної плати пайовикам. У цьому році для зручності людей організовано пункти видачі у різних сільських радах. Це дало змогу значно спростити процедуру видачі орендної плати і позбутись черг.

 Заступник директора ТОВ «Агрохолдинг Зоря» Анатолій Наумець розповів, що про дати видачі паїв селян повідомили заздалегідь. Розрахунок за паї видають грішми, цукром, борошном, але більшість селян віддає перевагу пшениці. Зробили все, аби для зручності пайовиків видавати зерно за місцем проживання. Тому не виникає проблем. Видачу зерна організовано в семи сільських радах, на території яких агрохолдинг орендує землі, та у населених пунктах, де велика кількість пайовиків. Цього року отримати зерно можна і у вихідні дні. Кількість пшениці залежить від розміру паю та оцінки землі.

У селі Голишів у великому складі видають борошно, цукор та пшеницю. Черги немає. Місцева жителька Світлана Лосинець, отримавши зерно, переводить подих і розповідає:

— В оренду агрохолдингу віддала півтора гектара землі. В цьому році взяла на пай цукор і ось отримала зерно хорошої якості, адже в господарстві є худоба, кури, гуси, пробували також пшеницю на посів. Дуже задоволені розрахунком, а також врахуванням інтересів та побажань людей.

Лілія Гунько вже другий рік допомагає завідувачу складу в Голишеві організовувати процес видачі паїв. Розпочали процедуру видачі з 22 вересня. Каже, вже отримали розрахунок понад 500 пайовиків.

Отримують зерно і в селі Зоря. Тут рух активніший. Одні набирають пшеницю у мішки, інші вже на ваговому комплексі, а дехто вже отримав зерно і чекає на вулиці транспорт, аби забрати зароблене.

Жителька села Грабів Рівненського району Світлана Броновицька віддала свій пай ще в агрофірму після розпаювання земель. Згодом ці землі передали в оренду ТОВ «Агрохолдинг Зоря». Розраховуються вигідно, тож співпрацею, каже, люди задоволені. У цьому році організація видачі плати за оренду паїв краща, проблем немає. Зауважує: добре, що можна отримати в суботу чи неділю.

Розрахунок за паї видають грішми, цукром, борошном, але більшість селян віддає перевагу пшениці

Комірник Марія Яковець видає розрахунок за паї у Зорянській сільській раді. За її словами, із 1600 пайовиків зерно одержали вже понад тисяча. У Зорі за пай видають 750 кілограмів пшениці. Вперше в цьому році до паю після збору урожаю додаватимуть ще й кукурудзу. Також був вибір отримати плату за пай цукром, борошном, багато хто отримував і готівкою.

Комірник Марія Яковець видає розрахунок пайовикам, які живуть у селах Зорянської сільської ради

— Перед Групою компаній «VITAGRO» і «Агрохолдингом Зоря» керівництво ставить завдання щодо розвитку не лише рослинництва та тваринництва, а й посилення відповідальності перед пайовиками, — говорить директор ТОВ «Агрохолдинг Зоря» Віталій Панкевич. — Нині ми не тільки видаємо орендну плату, а й всіляко, попри економічні негаразди в державі, намагаємося допомагати людям, які довірили нам свої земельні наділи. Виділяємо допомогу при народженні дітей в родинах пайовиків, а також і в хвилини смутку, надавали продуктові набори, подарунки, під час свят відзначаємо пенсіонерів та воїнів, які захищали кордони України та нині відстоюють її цілісність. Щороку намагаємося збільшувати розмір орендної плати. Але це не межа.

Вперше в цьому році плануємо як розрахунок за пай додавати ще й кукурудзу. Плануємо, що в наступних роках орендна плата постійно буде збільшуватися. Хочемо, щоб співпраця із нами була вигідною для людей і вони відчували нашу підтримку. Тому будемо працювати в цьому напрямі і в майбутньому.

У селі Голишів у великому складі видають борошно, цукор та пшеницю

Галина КОТУЛЬСЬКА.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також